HomeΣΠΟΡΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1

ΠΑΟΚ – Ηρακλής 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάρη σε γκολ του Λεοζίνιο, ο Ηρακλής έφυγε νικητής με 1-0 από το ντέρμπι της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του «δικεφάλου του Βορρά» σε παίκτες, διοίκηση και Ιγκόρ Τούντορ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το ματς οι γηπεδούχοι.

Η εικόνα του αγώνα
Ένα 3-6-1 με τον Μπερμπάτοφ στην κορυφή και τον Πέλκα πίσω του επέλεξε ο Ιγκόρ Τούντορ για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή. Από την άλλη, ο Νίκος Παπαδόπουλος έστησε την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς και επέλεξε τους γρήγορους Μπουλούτ και Τσιλιανίδη στα «φτερά» της επίθεσης, με τον Βέλλιο αιχμή του δόρατος.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και τον έλεγχο από το πρώτο λεπτό. Ωστόσο δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και να δημιουργήσουν φάσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή.

Στο 26′ ήρθε η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Κίτσιου να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά, να κάνει το σουτ και τελικά τον Περνίς να μπλοκάρει.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να απειλήσει με κάποια γεμίσματα προς την περιοχή, αλλά ο Βέλλιος έμοιαζε απελπιστικά μόνος και αποτελούσε εύκολη λεία για τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη οι παίκτες του «δικεφάλου» εμφανίστηκαν ορεξάτοι. Στο 50′ ο Μυστακίδης που πέρασε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου μέρους, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε καθώς ο Μπερμπάτοφ που ήτα σε αντικανονική θέση, έκανε κίνηση προς τη μπάλα.

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε, στο 59′ ο Ηρακλής βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση, αλλά ο Βέλλιος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Βελλίδη.

Στο 71′ η ομάδα του Τούντορ είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς. Ο Πέλκας μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Περνίς, όμως η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα λεπτό αργότερα, ο Λεοζίνιο έφυγε στην κόντρα, εκμεταλλεύτηκε την λάθος τοποθέτηση των Χατζηϊσαΐα και Τζαβέλλα και νίκησε τον Βελλίδη για το 1-0 του Ηρακλή στην Τούμπα.

Στο 79′ ο ΠΑΟΚ των πολλών απουσιών «έχασε» και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με τραυματισμό, με τον Βούλγαρο να γίνεται αναγκαστική αλλαγή.

Έτσι οι Μυστακίδης και Γκολάσα κλήθηκαν να αγωνιστούν στη κορυφή της επίθεσης σε ένα σχήμα «εκτάκτου ανάγκης» από τον Τούντορ. Στο 90′ ο Τζαβέλλας λίγο έλειψε να χτιστεί σκόρερ, όμως η καρφωτή κεφαλιά του πήγε πάνω στον Περνίς.

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο άσχημα για τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, καθώς ο Βίτορ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Πουρτουλίδη. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τον Ηρακλή να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο διπλό στην Τούμπα.

Να σημειωθεί ότι μετά το σφύριγμα της λήξης ακούστηκαν έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς του «δικεφάλου του Βορρά» προς τους παίκτες, τη διοίκηση και τον Ιγκόρ Τούντορ.

MVP
Ο Λεοζίνιο ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ηρακλή και πέτυχε και το γκολ της νίκης. Η έλευσή του έχει μεταμορφώσει την ομάδα.

Αδύναμος κρίκος
Σχεδόν όλος ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα είναι «άρρωστη» κι αυτό φάνηκε.

Σχόλιο
Για έβδομο σερί ματς ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από τη νίκη κι αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. Η ομάδα είναι «άρρωστη» και απαιτείται αμέσως φάρμακο.

Η φετινή ατυχία με τους τραυματισμούς συνεχίστηκε και στο ματς με τον Ηρακλή, καθώς ο μοναδικός επιθετικός που είχε μείνει υγιής στο ρόστερ, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, αποχώρησε τραυματίας και ανάγκασε τον Τούντορ να κάνει… αλχημείες στη επίθεση.

Ο Ηρακλής ήταν σοβαρός, ο Νίκος Παπαδόπουλος διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι και πήρε μια σπουδαία νίκη. Από τα highlights της χρονιάς το γεγονός πως οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τους παίκτες του «Γηραιού» καθώς αυτοί όδευαν για τα αποδυτήρια.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου (64′ Χαρίσης), Χατζηισαϊας, Βίτορ, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τσίμιροτ, Κάτσε, Λέοβατς (46′ Μυστακίδης), Πέλκας, Μπερμπάτοφ (79′ Γκολάσα)

Ηρακλής: Περνίς, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Μπουκουβάλας, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (62′ Ιντζόγλου), Λεοζίνιο (79′ Πουρτουλίδης), Μπουλούτ (89′ Λουκίνας), Βέλλιος

Διαφήμιση
Διαφήμιση