HomeΚΡΗΤΗΠρωταγωνιστική η παρουσία της Κρήτης στην “Grekland Panorama” στη Στοκχόλμη

Πρωταγωνιστική η παρουσία της Κρήτης στην “Grekland Panorama” στη Στοκχόλμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγαπημένος προορισμός των Σουηδών αποδεικνύεται και φέτος η Κρήτη, κρίνοντας από την αθρόα προσέλευση στο μεγάλο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, στην αποκλειστική έκθεση για την χώρα μας στη Βόρεια Ευρώπη, που προωθεί και στηρίζει τον Ελληνικό τουρισμό.

1

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Σκανδιναβών για τον πολιτισμό, τα ξενοδοχεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις και τη γαστρονομία της Κρήτης, αποτυπώνεται στις συμμετοχές των μεγαλύτερων tour operators και δημοσιογράφων της Σουηδίας.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις πλούσιες επιλογές που προσφέρει το νησί μας και παράλληλα  οι επαγγελματίες για τις παραδοσιακές  και τις νέες τουριστικές τάσεις της Σκανδιναβικής αγοράς,  μέσα από επαφές Κρητικών τουριστικών επιχειρηματιών και Σκανδιναβών τουριστικών φορέων.

2

Για το νησί μας είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσέγγιση των Σκανδιναβών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για  προορισμούς που τους προσφέρουν, εκτός από ήλιο και θάλασσα, πολιτισμό, δραστηριότητες και γαστρονομία. Αποτελούν σταθερή αγορά για την Κρήτη που φαίνεται ότι κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο σε σύγκριση με άλλους Ελληνικούς προορισμούς.

3

Η Σκανδιναβική αγορά είναι η τρίτη τουριστική δύναμη στην Ευρώπη, με επισκέπτες υψηλού οικονομικού επιπέδου, αυξημένη αγοραστική δύναμη που κάνουν αρκετές εβδομάδες διακοπές.

Η υψηλή επισκεψιμότητα της έκθεσης  που πραγματοποιήθηκε στο «Ericsson Globe Arena» το διάστημα 12-14 Φεβρουαρίου, αποδεικνύει τόσο  τη μεγάλη απήχηση της διοργάνωσης, όσο  και τη σπουδαιότητα της Σκανδιναβικής αγοράς για τον εισερχόμενο τουρισμό στην χώρα μας.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος είχε πολλές και σημαντικές επαφές με τουριστικούς παράγοντες της Σκανδιναβίας, που θα προβάλουν την Κρήτη,  σε μια  προσπάθεια προσέλκυσης ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την αγορά της Σουηδίας.

4

Ο κ. Βαμιεδάκης δήλωσε : «Η Σουηδία παραμένει μία από τις δυνατές οικονομίες της Ευρώπης και οι Σουηδοί λάτρεις του νησιού μας και της αυθεντικής Κρητικής φιλοξενίας. Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη δυναμική και όλες τις προϋποθέσεις για να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το τουριστικό ρεύμα. Είναι πράγματι εντυπωσιακά πόσα πολλά γνωρίζουν ήδη για την Κρήτη οι Σουηδοί που επισκέπτονται το περίπτερο μας και πόσες φορές την έχουν ήδη επισκεφτεί. Αυτό τους οδηγεί να θέλουν να την ανακαλύψουν στο πλήρες φάσμα της, τόσο σε νέες περιοχές, όσο και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.»

5

Διαφήμιση
Διαφήμιση