HomeΚΡΗΤΗΗμερίδα για τις συναισθηματικές δυσκολίες και τον αυτισμό

Ημερίδα για τις συναισθηματικές δυσκολίες και τον αυτισμό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Τρόποι υποστήριξης μαθητών και μαθητριών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και συναισθηματικές δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», πραγματοποιείται αύριο Σάββατο από τις 8.30 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (στο παλιό λιμάνι των Χανίων).

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Χανίων σε συνεργασία με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης Κρήτης, τη ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, και την Εταιρεία Εθελοντικής Προσφοράς Εκπαιδευτικών & Φίλων «ΠΟΛΥΔΡΑΣΗ»

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις από το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων στους εκπαιδευτικούς που το επιθυμούν και εφόσον έχουν εγγραφεί και παρακολουθήσει την επιμορφωτική ημερίδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

8.30 – 8.45 : Εγγραφές εκπαιδευτικών

8.45 – 9.15 : Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών

9.15- 9.45 : Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) και συνοδές συναισθηματικές δυσκολίες στο περιβάλλον ανάπτυξης του εφήβου. Παπαδαντωνάκης Γεώργιος –Παιδοψυχίατρος, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

9.45 – 10.15 : Η «συμπερίληψη» στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών με ΔΑΦ και οι δομές που την υποστηρίζουν. Βόκα Ελένη – Κοινωνική Λειτουργός, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

10.15 – 10.45 : Η συνεργασία του σχολείου με την οικογένεια των μαθητών/τριών με ΔΑΦ και συναισθηματικές δυσκολίες. Περιστεράκη Ερασμία – Κοινωνική Λειτουργός, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων, Καραγιάννη Πασχαλιά – Κοινωνική Λειτουργός, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

10.45 – 11.30: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ

11.30 – 12.00: ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

12.00-12.30 : Η συνεργασία των εκπαιδευτικών στη σχολική μονάδα ως κλειδί για την αποτελεσματική εκπαίδευση μαθητών/τριών με ΔΑΦ. (PhD) Βενιανάκη Αικατερίνη – αναπληρώτρια προϊσταμένη, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων. 12.30-13.00 : Παρεμβάσεις στην τάξη σε επίπεδο συμπεριφοράς και οργάνωσης. (MSc) Μαυράκη Ζαχαρένια – Ψυχολόγος, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

13.00 – 13.30 : Εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών/τριών με ΔΑΦ στο σχολείο. Η αξιολόγηση της επίδοσής τους. Σακελλαρίου Σταυρούλα-εκπαιδευτικός Δ/θμιας Εκπ/σης, ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Χανίων.

13.30 – 14.15 :ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

14.15 – 14.45 : Συμπεράσματα

14.45 – 15.00 :Κλείσιμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση