HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Κεγκέρογλου για τις τιμές των καυσίμων

Ο Β. Κεγκέρογλου για τις τιμές των καυσίμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τις υψηλές τιμές των καυσίμων στη χώρα μας συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του, αναφέρθηκε στο παράδοξο: “Να έχουμε μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου και στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων να κρατούν σε σχετικά υψηλά επίπεδα”.

Στη συνέχεια, ο Κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως οι καταναλωτές πληρώνουν το κόστος από τη μη μετακύλιση της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου στις αντλίες. Κάλεσε τον Υπουργό να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπίσει από τα πιθανά φαινόμενα κερδοσκοπίας από τα διυλιστήρια μέχρι τον καταναλωτή, προς όφελος των καταναλωτών και των πρατηριούχων.

Επιπλέον, ο κ. Κεγκέρογλου, τόνισε ότι το 73% της τιμής του καυσίμου είναι φόροι και αυτό σημαίνει ότι καμία σκέψη του Υπουργού για επιπλέον φορολογική επιβάρυνση δεν πρέπει να προχωρήσει και πρότεινε τη σύνδεση της ετήσιας εξοικονόμησης από το λαθρεμπόριο καυσίμων με μείωση της σταθερής φορολογικής επιβάρυνσης στα καύσιμα, πρόταση που έκανε δεκτή ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Υπουργός αναγνώρισε τις εκκρεμότητες του Υπουργείου σχετικά με τις προτάσεις Επιτροπής Ανταγωνισμού, αναφέρθηκε στις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού διύλισης ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων στα καύσιμα καθότι σήμερα υπάρχει «στοιχειώδη αναλογικότητα».

Ο Βουλευτής επ΄ ευκαιρίας της ερώτησης υπογράμμισε πως οι πρατηριούχοι ενώ έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό κέρδους επιβαρύνονται δυσανάλογα από το υψηλό κόστος των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όταν μάλιστα αυτές καθίστανται υποχρεωτικές και ζήτησε την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να μειωθεί το κόστος τους και συγκεκριμένα κάλεσε τον κ. Σταθάκη να ζητήσει από τον κ. Αλεξιάδη να εκδώσει επιτέλους την απόφαση για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού που έπρεπε να ισχύει από τις 9 Δεκεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση