HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Η Κυβέρνηση «λασπολογεί» την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να καλύψει τη διαφθορά και τη διαπλοκή”

Λ. Αυγενάκης: “Η Κυβέρνηση «λασπολογεί» την ακαδημαϊκή κοινότητα, προκειμένου να καλύψει τη διαφθορά και τη διαπλοκή”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις της Αν. Υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με τους καθηγητές που “τσεπώνουν” τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών αναφέρθηκαν με επιστολή τους , που απέστειλαν προς τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με άλλους δεκατρείς συναδέλφους του.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή: “Η ιδεοληψία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει αμέριμνα το καταστροφικό της έργο και στον νευραλγικό τομέα της παιδείας. «Το 30% των μελών ΔΕΠ βάζει λεφτά στην τσέπη και δεν το ξέρω κουτσομπολίστικα, αλλά από έρευνα» δήλωσε ευθαρσώς μιλώντας χθες (11-02-2016) στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η Αν. Υπουργός Παιδείας και Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Σία Αναγνωστοπούλου.

Μήπως, άραγε, γνωρίζει κάτι περισσότερο εκ της ιδιότητος της ως πανεπιστημιακός; Βεβαίως, ούτε στην έρευνα αναφέρθηκε, ούτε στοιχεία και περαιτέρω πληροφορίες παρουσίασε. Αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά, η Κυβέρνηση οφείλει να τα διερευνήσει, να προχωρήσει σε έλεγχο και να αποδοθούν ευθύνες. Όμως, αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση προτιμά να προσβάλλει, να υποτιμά και να λασπολογεί.

Σε μια προσπάθεια «ισοκατανομής της μετριότητας», αφού πρώτα μας ενημέρωσε για την άποψη της ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά», συνεχίζει προσβάλλοντας και διαβάλλοντας συλλήβδην καταξιωμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση περιβάλλει με περισσή «φροντίδα» και αγκαλιάζει κάποιους πανεπιστημιακούς που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη με την προκλητική τους συμπεριφορά και έχουν εκκρεμότητες ακόμη και με τη δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο προσφάτως διορισθείς Πρόεδρος της «Αττικό Μετρό Α.Ε.» και πρώην Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Επί θητείας του στο ΑΠΘ είχε παρέμβει ο εισαγγελέας για τις πρωτοφανείς σπατάλες και μάλιστα σε εποχή κρίσης: εξωφρενικές σπατάλες και χρέωση του ειδικού λογαριασμού έρευνας του ιδρύματος με έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων για Κωνσταντινούπολη για ιδιωτικές υποθέσεις, αποκαλύψεις για μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ανακαινίσεις και δημόσιες σχέσεις.

Επίσης, επί θητείας του, το ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις ιδεοληψίες της, ρίχνει λάσπη, προκειμένου να απαξιώσει και να ισοπεδώσει τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Εμείς, παραμένουμε πιστοί στις αρχές μας να υπηρετήσουμε την αριστεία και την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και την αξιολόγηση, την αξιοπιστία και την αναγνώριση της προσπάθειας για βελτίωση και επιβράβευση των εργατικών και των άξιων και θα διεκδικούμε ακατάπαυστα την εφαρμογή της σε όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να διερευνήσει τα περιστατικά, εάν υπάρχουν, για τα οποία κατηγορεί μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας;

2.Πως εξηγεί η κυβέρνηση την ευνοϊκή μεταχείριση των «δικών της παιδιών» και την επιβράβευσή τους με θέσεις ευθύνης, ενώ λασπολογεί κατά «όλων των άλλων»;

3.Το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς επιβάλλει την κατάλυση των αρχών της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και την ευνοϊκή μεταχείριση ημετέρων εις βάρος της κοινωνίας;

4.Η «κληρονομική αριστεροσύνη» δίνει δικαίωμα στην κατάλυση και νομή του κράτους; Δεν είναι αυτό η απόλυτη απόδειξη του κυνισμού της αριστεράς; ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση