HomeΥΓΕΙΑΖητούν διαχωρισμό Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ

Ζητούν διαχωρισμό Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άμεση άρση της διασύνδεσης Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ ζητά η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου και τριμελής επιτροπή γιατρών προκειμένου όπως τονίζουν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο να επιτελέσει το έργο του προς τη τοπική κοινωνία.

«Η διασύνδεση των δύο νοσοκομείων λόγω μνημονιακών επιταγών προ πενταετίας δημιούργησε μόνο προβλήματα και κανένα όφελος στα νοσοκομεία. Δεν μπορεί ένας διοικητής να… «ακροβατεί» ανάμεσα σε δύο νοσοκομεία και να περιμένουμε… πότε θα έρθει ο διοικητής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο για να λύσει τα όποια προβλήματα», δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Γιώργος Χονδροζουμάκης.

Όπως ανέφεραν συνδικαλιστές το εγχείρημα της διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων με απώτερο σκοπό την περικοπή κονδυλίων και θέσεων εργασίας απέτυχε, με τα βλέμματα τους πλέον να είναι στραμμένα στις αποφάσεις που θα υπάρξουν την ερχόμενη Παρασκευή από το υπουργείο Υγείας, το οποίο θα πάρει θέση στο σχετικό αίτημα.

Η διασύνδεση των δύο νοσοκομείων έγινε όπως υποστηρίζουν, απουσία στοιχειωδών οικονομοτεχνικών μελετών και απουσία πρόβλεψης νομοθετικού πλαισίου για την ρύθμιση λειτουργίας των δύο μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η διασύνδεση βασίστηκε στο νόμο τερατούργημα 3918/11 βάση του οποίου το Βενιζέλειο Νοσοκομείο οδηγείται νομοτελειακά σε υποβάθμιση μέσα από συστηματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση με ότι αυτό συνεπάγεται, για περαιτέρω υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας για την τοπική κοινωνία».

Στο όλο εγχείρημα που επιχειρείται από εργαζομένους του Βενιζέλειου Νοσοκομείου συμφωνούν και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση