HomeΚΡΗΤΗΑπάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Απάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δική του απάντηση σχετικά με την καταγγελία της αντιπολίτευσης για παράνομη σύνδεση ξενοδοχείου αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής, δίνει, με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης.

Ο κ. Μαστοράκης αναφέρει :

“Αναφορικά με τη σύνδεση ξενοδοχειακής μονάδας στο αποχετευτικό δίκτυο, στην περιοχή των Μαλίων, η οποία διαπιστώθηκε από έλεγχο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Χερσονήσου, στα τέλη Αυγούστου του 2015, ενημερώνουμε ότι:

Από αρχές Σεπτεμβρίου έχουν καταλογιστεί και ρυθμιστεί τα αναλογούντα στη ξενοδοχειακή μονάδα τέλη σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, συνολικού ύψους 102.671 ευρώ, και έκτοτε η ξενοδοχειακή μονάδα αποχετεύεται με την έγκριση της ΔΕΥΑΧ.

Επιπλέον, με βάση την 110/2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ έχουν προσδιοριστεί και καταλογιστεί τα παρακάτω: 1)τα τέλη χρήσης αποχέτευσης για ολόκληρο το 2015, με το υπολογισμό της τεκμαρτής κατανάλωσης, σύμφωνα με το ΠΔ 43/2002 (350 λίτρα νερού ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχείο 4*), συνολικού ύψους 27.717 ευρώ, και 2)πρόστιμο για αυθαίρετη χρήση αποχετευτικού δικτύου, όπως αυτό διαμορφώθηκε μέσω ενός παραμετρικού μηχανισμού, συνολικού ύψους 69.669 ευρώ.

Αναδρομικότητα για χρήση του αποχετευτικού δικτύου τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορεί να τεκμηριωθεί με βάση το αδιευκρίνιστο του χρόνου σύνδεσης και χρήσης, τα προσκομισθέντα στοιχεία λειτουργίας του Βιολογικού της ξενοδοχειακής μονάδας και τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από τη ΔΕΥΑΧ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΥΑΧ αντέδρασε άμεσα και αντικειμενικά, στο πλαίσιο της ισότιμης αντιμετώπισης όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία. Στη 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου (9/2/2016), στα πλαίσια ενημέρωσης, το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και δόθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και απαντήσεις”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση