HomeΚΡΗΤΗΤραγικοί αριθμοί: 41 άνθρωποι έκοψαν το νήμα της ζωής τους το 2015 – 3 αυτοκτονίες και 3 απόπειρες το 2016

Τραγικοί αριθμοί: 41 άνθρωποι έκοψαν το νήμα της ζωής τους το 2015 – 3 αυτοκτονίες και 3 απόπειρες το 2016

Διαφήμιση
Διαφήμιση

41 άνθρωποι αποφάσισαν να κόψουν οι ίδιοι βίαια το νήμα της ζωής τους μέσα στο 2015 ενώ άλλοι έξι άνθρωποι επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν το 2016 με τους 3 δυστυχώς να το πετυχαίνουν.

Συνολικά στους 14 αυτούς μήνες (από τον Ιανουάριο του 2015 έως και σήμερα) 44 άνθρωποι έβαλαν τέλος στην ζωή τους και τρεις ακόμα το επιχείρησαν.

44 άνθρωποι δεν άντεξαν τα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα που είχαν και έβαλαν τέλος στην ζωή τους σκορπώντας θλίψη στους οικείους τους.

Ανάμεσά τους δυστυχώς κι ένα παιδί 17 χρόνων.

Το 2016

Βρισκόμαστε στον δεύτερο μήνα του νέου έτους και ήδη η Κρήτη θρηνεί τρία άτομα που έβαλαν τέλος στην ζωή τους. Πρόκειται για έναν 45χρονο από την Ασή Γωνιά που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία καραμπίνα (στις 10 Ιανουαρίου), έναν 55χρονος ανθοπώλη που κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου (στις 2 Φεβρουαρίου) και μία γυναίκα που έπεσε από το μπαλκόνι της (στις 8 Φεβρουαρίου).

Επίσης μέχρι στιγμής στο 2016 έχουν σημειωθεί και τρεις απόπειρες αυτοκτονιών: Η πρώτη έγινε στις 2 Φεβρουαρίου όταν ένας 65χρονος αυτοπυρπολήθηκε, η δεύτερη στις 7 Φεβρουαρίου όταν μία 68χρονη κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκου και η τρίτη στις 8 Φεβρουαρίου όταν ένας άστεγος πρώην τρόφιμος πτωχοκομείου απείλησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας στον λαιμό του ένα κομμάτι από σπασμένο γυαλί.

 

autoktoniaΟι αυτοκτονίες του 2015 σε… αριθμούς

41 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη το 2015. Μάλιστα οι περισσότερες αυτοκτονίες σημειώθηκαν τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο (από 5).

Γένος και ηλικίες: Από τους 41 ανθρώπους οι 37 είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες. Οι περισσότεροι – 18 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 36 έως 60 χρόνων, 17 ήταν ηλικιωμένοι ενώ 7 άτομα έως 35 χρόνων – ανάμεσά τους ένας 17χρονος.

Τοποθεσία: Την «μαύρη» πρωτιά στις αυτοκτονίας έχει ο νομός Ηρακλείου καθώς το 2015 έβαλαν τέλος στην ζωή τους 23 άτομα. Ακολουθεί ο νομός Χανίων με 9 αυτόχειρες, ο νομός Λασιθίου με 5 και τέλος ο νομός Ρεθύμνου με 4.

Τρόπος: Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 16 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 15 αυτοπυροβολήθηκαν. Έξι άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου, τρεις άνθρωποι δηλητηριάστηκαν (είτε με φυτοφάρμακο, είτε με χάπια) και ένας αυτοπυρπολήθηκε.

AYTOKTONIA OPLO

Οι αυτοκτονίες του 2015 σε… γεγονότα

Ιανουάριος

8: Μ’ ένα πιστόλι αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του ένας 45χρονος που αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην οδό Αντ. Καστρινάκη στον Ματσαμπά Ηρακλείου.

17: 78χρονος άνδρες έβαλε τέλος στην ζωή του πέφτοντας από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε σε συνοικία των Χανίων.

20: 75χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι στο Ακρωτήρι Χανίων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ενώ λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

21: Ο 69χρονος βρέθηκε το πρωί νεκρός μέσα στο σπίτι του από έναν συγχωριανό του στο Χανδρά Σητείας. Ο αυτόχειρας πήρε μία καραμπίνα και έθεσε τέλος στην ζωή του.

Φεβρουάριος

1: Μια 38χρονη γυναίκα, που νοσηλευόταν στην παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο του νοσηλευτικού ιδρύματος, δίνοντας τέλος στη ζωή της.

3: Φοροτεχνικός στις Μοίρες ήπιε φυτοφάρμακο δίνοντας τέλος στην ζωή του. Ο άτυχος άνδρας ήταν 52 ετών ενώ είχε προσωπικά προβλήματα.

7: 24χρονος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του μ’ ένα σκοινί. Βρέθηκε κρεμασμένος σε μία αποθήκη στα Φαραγγιανά της Μεσαράς. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

10: Ηλικιωμένος άνδρας πήρε την καραμπίνα του και αυτοκτόνησε στο σπίτι του στα Χωραφάκια του Ακρωτηρίου Χανίων.

27: 76χρονος άνδρας κρεμάστηκε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο δήμο Βιάννου. Φέρεται να είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Μάρτιος

5: 81χρονος άνδρας κρεμάστηκε σε μία ελιά σε χωριό της Βιάννου επειδή άγνωστοι είχαν εισβάλει στο σπίτι του και του έκλεψαν την σύνταξή του.

Δεν άντεξε την απώλεια της σύνταξής του και αυτοκτόνησε.
Δεν άντεξε την απώλεια της σύνταξής του και αυτοκτόνησε.

AYTOKTONIA BIANNOS (3)

10: Ηλικιωμένος άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στα Χωραφάκια Χανίων με την κυνηγετική καραμπίνα.

30: 60χρονος επιχειρηματίας από τα Ανώγεια κρεμάστηκε σ’ ένα δέντρο έξω από την επιχείρησή του.

Απρίλιος

1: 47χρονος μετανάστης από το Ιράκ βρέθηκε κρεμασμένος στο πάρκο που βρίσκεται στην οδό Μίνωος στο Ηράκλειο.

23: 33χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή τους μ’ ένα κομμάτι σκοινί. Η μητέρα της άτυχης κοπέλα την βρήκε απαγχονισμένη μέσα στο σπίτι της στην οδό Μονής Πρέβελης στο Ηράκλειο.

33χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή τους μ’ ένα κομμάτι σκοινί

AYTOKTONIA PREBELHS2

33χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή τους μ’ ένα κομμάτι σκοινί
33χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στην ζωή τους μ’ ένα κομμάτι σκοινί

Μάιος

14: 80χρονος άνδρας από τη Σκοπή Σητείας πήρε την καραμπίνα του και αυτοπυροβολήθηκε στο σπίτι του.

25: Με τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του ένας 55χρονος άνδρας στο Ρέθυμνο. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί ο άτυχος άνδρας βγήκε στο μπαλκόνι και έπεσε από τον δεύτερο όροφο καταλήγοντας στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σοβαρά προβλήματα υγείας.

30: 72χρονος αυτοκτόνησε το μεσημέρι στην Ζάκρο της Σητείας. Με κυνηγετικό όπλο πυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ιούνιος

10: 17χρονος έκανε… βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο του νοσοκομείου Χανίων όπου είχε πάει ως επισκέπτης.

14: Το πρωί στα Χανιά ένας 55χρονος άνδρας αυτοπυροβολείται στο κεφάλι με την κυνηγετική καραμπίνα του. Άφησε σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγνώμη από την οικογένειά του.

17: Ένας 49χρονος βρίσκεται νεκρός μέσα στο σπίτι του στις Γωνιές Μαλεβιζίου έχοντας αυτοκτονήσει με φυτοφάρμακο.

Ιούλιος

1: Απανθρακωμένος σε αγροτική περιοχή στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, βρέθηκε το μεσημέρι ένας πυροσβέστης, του οποίου τα ίχνη είχαν χαθεί από την προηγούμενη ημέρα. Όλα τα στοιχεία έδειξαν… αυτοκτονία.

7: 30χρονη γυναίκα έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στο λιμάνι του Ηρακλείου.

14: Δεν άντεξε την πίεση των οικονομικών προβλημάτων ένας 50χρονος, πατέρας τριών παιδιών, που πήρε την καραμπίνα του και αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στη Νέα Αλικαρνασσό.

16: Με μία σφαίρα στο κεφάλι έκοψε το νήμα της ζωής τους ένας 32χρονος που βρέθηκε στο κατώφλι του κέντρου υγείας του Περάματος.

26: Με το σκοπευτικό του όπλο, αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του το πρωί ένας 65χρονος επιχειρηματίας από την Επισκοπή Ρεθύμνου. Η αιτία όπως όλα έδειξαν ήταν τα οικονομικά προβλήματα.

AYTOKTONIA 5

Αύγουστος

20: Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 60χρονος άνδρας από το Ηράκλειο, ο οποίος κρεμάστηκε από ένα δέντρο στην περιοχή του Εσταυρωμένου. Άφησε σημείωμα με το οποίο εξηγούσε τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

21: Ένας 58χρονος βρέθηκε από τους συγγενείς του απαγχονισμένος στο θερμοκήπιο του σε περιοχή στο δήμο Φαιστού.

30: Τέλος στην ζωή του με κυνηγετική καραμπίνα έβαλε τα ξημερώματα ένας 23χρονος στον Πλάτανο Χανίων. Το πτώμα του άτυχου νέου βρέθηκε πάνω στο μνήμα του παππού του.

AYTOKTONIA SKOINI

Σεπτέμβριος

1: Με τραγικό τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 48χρονος απόστρατος στρατιωτικός ο οποίος κρεμάστηκε από δέντρο σε αγροτική περιοχή των Μελεσσών.

21: Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε το απόγευμα ένας 45χρονος άνδρας στα Καπαριανά Μοιρών του νομού Ηρακλείου. Ο άτυχος αλλοδαπός βρέθηκε κρεμασμένος από συγγενικό του πρόσωπο.

23: Με φυτοφάρμακο αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του ένας 72χρονος αγρότης ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο θερμοκήπιό του στο Τυμπάκι.

24: Τέλος στην ζωή του έβαλε το απόγευμα ένας 54χρονος ο οποίος κρεμάστηκε σ’ ένα δέντρο στην περιοχή Λιθίνες του νομού Λασιθίου.

26: Στην Μεσαρά ένας 48χρονος άνδρας πήρε ένα κομμάτι σκοινί κι έβαλε τέλος στην ζωή του. Το σώμα του άτυχου άνδρα βρήκε η γυναίκα του.

AYTOKTONIA XERI

Οκτώβριος

13: 84χρονος άνδρας πήρε την καραμπίνα του και αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Σούδα. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

14: 53χρονος άνδρας έβαλε με τραγικό τρόπο τέλος στην ζωή του. Πήγε στο χωράφι του στο 7ο χλμ Ηρακλείου – Μοιρών και κρεμάστηκε με μία θηλιά σ’ ένα δέντρο έχοντας ωστόσο τοποθετήσει στην άκρη της μία σιδερόβεργα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Λίγες ώρες αργότερα ένας νεαρός Ρουμάνος αποφασισμένος να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού μαχαιρώνει τον φίλο του που πήγε να τον σταματήσει, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

18: 85χρονη γυναίκα κρεμάστηκε στην κρεβατοκάμαρα όπου την φιλοξενούσαν συγγενείς της σε σπίτι στο Ηράκλειο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

AYTOKTONIA OPLO

Νοέμβριος

11: 86χρονος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε με πυροβόλο όπλο στο κεφάλι μέσα στο ίδιο του το σπίτι σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Δεκέμβριος

2: 60χρονος επιχειρηματίας έβαλε τέλος στη ζωή του με την καραμπίνα του στο χωράφι που είχε στο δήμο Γόρτυνας.

17: Τέλος στη ζωή του με μία… σφαίρα έβαλε ένας 85χρονος άνδρας στο σπίτι του στις Μοίρες. Πρόκειται για έναν συνταξιούχο – πρώην υπάλληλο του δήμου – που πριν τρία χρόνια είχε χάσει την γυναίκα του.

31: 74χρονος άνδρας κρεμάστηκε στο σπίτι του στο Ηράκλειο παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο άτυχος άνδρας φαίνεται ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση