HomeΚΡΗΤΗΑδίστακτοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο

Αδίστακτοι κρατούμενοι δραπέτευσαν από το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη «γκάφα» της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη μεταφορά επικίνδυνων κρατουμένων, με πολυετείς ποινές κάθειρξης, από την Αθήνα στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο.

Οι δύο κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, απέδρασαν μέσα από… πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο την ώρα που μεταφέρονταν από αστυνομικούς. Ένα περιστατικό που δεν δημοσιοποιήθηκε λόγω της γενικής αναστάτωσης στην ΕΛ.ΑΣ. από το προσφυγικό πρόβλημα και εν όψει των έκτακτων κρίσεων στο αστυνομικό σώμα.

Τους έφυγαν τη στιγμή που τους επιβίβαζαν στο πλοίο

Οι δύο ποινικοί, ηλικίας 30 και 37 ετών αντίστοιχα, είχαν καταδικασθεί σε ποινές πολυετούς κάθειρξης, 16 έως 20 χρόνων, για ένοπλες ληστείες και κλοπές. Η μεγάλη φυγή τους φαίνεται να έγινε το βράδυ του προηγουμένου Σαββάτου, στη διάρκεια της εισόδου τους στο πλοίο της γραμμής, οπότε και ξέφυγαν από την επιτήρηση των αστυνομικών, παρότι φέρονται να φορούσαν χειροπέδες. Οι δύο κρατούμενοι χάθηκαν στο πλήθος, ενώ επικράτησε μεγάλη αναστάτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τους δύο δραπέτες μεταφέρονταν και άλλοι κρατούμενοι στο Ηράκλειο, οι οποίοι όμως δεν προσπάθησαν να ξεφύγουν και έφθασαν κανονικά στον προορισμό τους το πρωί της Κυριακής. Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δύο δραπετών έχει εξαπολύσει η Αστυνομία.

Tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση