HomeΣΠΟΡΠανιώνιος – Παναιτωλικός 2-0

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πανιώνιος συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του, καθώς επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στη Νέα Σμύρνη και αναρριχήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ. Οι Ανσαριφάρντ (64′) και Καραμάνος (70′) οι σκόρερ των «κυανέρυθρων».

Η εικόνα του αγώνα
Παρά το δυνατό ξεκίνημα του Πανιωνίου στην αναμέτρηση, ο Παναιτωλικός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 15ο λεπτό με τον Μάρκο Μαρκόφσκι.

Ο Λεάντρο Κάπελ γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σέρβος επιθετικός κατάφερε -προ κενής εστίας- να στείλει την μπάλα άουτ.

Οι «κυανέρυθροι» διατήρησαν τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Δημήτρη Κυριακίδη. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές στο πρώτο μέρος, ένα πλασέ του Τάσου Μπακασέτα (37′) που απομάκρυνε με δυσκολία ο Κυριακίδης και μία κεφαλιά του Μαρκόφσκι (40′) που δεν ανησύχησε τον Σωκράτη Διούδη.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου άλλαξαν οι ισορροπίες, καθώς ο Σεμπάστιαν Ρουσκουγέδα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 60ό λεπτό.

Η απόφαση του Έλληνα τεχνικού αποδείχθηκε καταλυτική, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ιρανός επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μπακασέτα.

Οι «κυανέρυθροι» εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και «κλείδωσαν» τη νίκη στο 70′ με όμορφη κεφαλιά του Τάσου Καραμάνου, μετά από σέντρα «πάρε-βάλε» του Χρήστου Τασουλή.

Ο Παναιτωλικός θέλησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα, αλλά ο Πανιώνιος διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο και πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη.

MVP
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 60′ και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το πρώτο γκολ του Πανιωνίου. Ο Ιρανός άσος απέδειξε γι’ ακόμη μία φορά πως είναι «killer» μέσα στην μεγάλη περιοχή και παρότι ήρθε από τον πάγκο έδωσε τη λύση.

Αδύναμος κρίκος
Ο Μάρκο Μαρκόφσκι σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ, με κυριότερη αυτή του 15ου λεπτού. Ο Σέρβος επιθετικός δεν είχε «καθαρό μυαλό» στην τελική προσπάθεια και η αδυναμία του να «καθαρίσει» τις φάσεις΄κόστισε στην ομάδα του.

Σχόλιο
Η εντυπωσιακή πορεία του Πανιώνιου δεν έχει… τέλος. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη, με «όπλο» την έδρα, πήραν ακόμη μία σημαντική νίκη και είναι ξεκάθαρο πλέον πως κάνουν όνειρα Ευρώπης.

Με την επιθετική τριπλέτα των Μπακασέτα, Μπαργκάν και Καραμάνου σε «τρελά» κέφια και τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει και να δίνει σημαντικές βοήθειες, οι «κυανέρυθροι» έδωσαν άλλη μία εξαιρετική παράσταση.

Στον αντίποδα, η αδυναμία των παικτών του Παναιτωλικού να τελειώσουν τις φάσεις, σε συνάρτηση με την αποβολή του Ρουσκουγέδα, κόστισαν έστω το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη.

Οι συνθέσεις
Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Κόρμπος, Οικονόμου, Τασουλής, Τζανδάρης, Σιώπης, Μασούρας (80′ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (60′ Ανσαριφάρντ), Μπακασέτας (84′ Καθάριος), Καραμάνος.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν, Πάουλο, Κλέσιο (66′ Κουτρομάνος), Ρουσκουγέδα, Ουαρντά, Κάπελ (81′ Μουνιός), Μαρκόφσκι (76′ Βασιλείου).

Διαφήμιση
Διαφήμιση