HomeΚΡΗΤΗΚαθημερινές οι καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες από τους αγρότες – Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Καθημερινές οι καταλήψεις σε δημόσιες υπηρεσίες από τους αγρότες – Σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να μη σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη μετάβάση τους στην Αθήνα, εμφανίζονται οι αγρότες της Κρήτης που από σήμερα, οι έντονες διαμαρτυρίες τους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τη φορολογία του κλάδου, άλλαξαν μορφή.

Οι αγρότες, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Παγκρήτιου Συντονιστικού τους οργάνου από το απόγευμα της Κυριακής, προχώρησαν σε καταλήψεις των εφοριών σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ οι συνάδελφοί τους των Χανίων πραγματοποίησαν ανάλογη κινητοποίηση στο κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην πόλη των Χανίων.

Οι καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων θα συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, τουλάχιστον μέχρι τη διοργάνωση του μεγάλου πανελλαδικού – παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Αύριο, στο μεταξύ αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή ή μη των αγροτών της Κρήτης στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις. καθώς για το ενδεχόμενο αυτό διατυπώνονται αρκετές απόψεις.

Θεωρείται πάντως πολύ πιθανό να δημιουργηθούν νέα μπλόκα σε κομβικά σημεία του νησιού, σε συνδυασμό με τις καταλήψεις των δημοσίων κτιρίων.

Αύριο, αγροτική κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί στον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι. Αγρότες απο διάφορες περιοχές του νομού, θα μετακινηθούν με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα στον Άγιο Νικόλαο όπου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση