HomeΣΠΟΡΑτρόμητος – ΑΕΚ 1-0

Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Περιστέρι διακόπηκε το εντυπωσιακό σερί 9 νικών της ΑΕΚ, καθώς ο Ατρόμητος του Τραϊανού Δέλλα επικράτησε με 1-0 της «Ένωσης», με «χρυσό» σκόρερ τον Εντουάρντο Μπρίτο.

Η εικόνα του αγώνα
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να θέτουν ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Γιάννη Ανέστη.

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 16′, μέσω στημένης φάσης. Ο Πέτρος Μάνταλος εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ, με τον Βασίλη Μπάρκα να διώχνει -με δυσκολία- την μπάλα σε νέο κόρνερ.

Οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές για την «Ένωση» στο πρώτο μέρος είχαν ως πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά τόσο η κεφαλιά (27′) όσο και το συρτό σουτ (30′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Οι Περιστεριώτες «απάντησαν» άμεσα στην ευκαιρία του Σουηδού, αλλά το δυνατό σουτ του Χαβιέρ Ούμπιδες (31′) πέρασε μακριά από την εστία του Ανέστη.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αντιμετώπισε προβλήματα στον δημιουργικό τομέα, παρά την έντονη δραστηριότητα του Σουμπίνιο, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι προέβησαν σ’ αρκετά αβίαστα λάθη, ειδικά στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ δεν το εκμεταλλεύτηκαν, καθώς ο Ραφίκ Τζεμπούρ ήταν «αποκομμένος» από την υπόλοιπη επιθετική γραμμή του «Δικεφάλου».

Στο δεύτερο μέρος, ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά κι έχασε μία καλή ευκαιρία στο 51′ με τον Πολ Κεϊτά, ο οποίος συνεργάστηκε όμορφα με τον Αντονί Λε Ταλέκ, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την μεγάλη περιοχή κατέληξε άουτ. Τελικά, ό,τι δεν κατάφερε ο Κείτά στο 51′, το κατάφερε ο Εντουάρντο Μπρίτο δύο λεπτά αργότερα.

Ο Λε Ταλέκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, απέφυγε τον Ανέστη και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος με όμορφο πλασέ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Μετά το εις βάρος του γκολ, ο Πογέτ προσπάθησε να «ανακατέψει» την τράπουλα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Τόμας Πέκχαρτ στη θέση των αρνητικών Βάργκας και Τζεμπούρ, αλλά οι Περιστεριώτες έκλεισαν τους διαδρόμους και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση.

Μάλιστα, στο 81′ βρέθηκαν μία «ανάσα» από το 2-0, αλλά το πλασέ του Λε Ταλέκ κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Η ομάδα του Δέλλα είχε ακόμα δύο καλές στιγμές με τους Ματέι (85′) και Λε Ταλέκ (92′), οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ του «Δικεφάλου».

MVP
Μπορεί ο Εντουάρντο Μπρίτο να σημείωσε το «χρυσό γκολ», αλλά ο Αντονί Λε Ταλέκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ατρόμητου. Ο Γάλλος επιθετικός επιβεβαίωσε τους λόγους που αποκτήθηκε από τους Περιστεριώτες, έχοντας μία εξαιρετική παρουσία, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, αν ήταν λίγο πιο τυχερός στο 81′ θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ.

Αδύναμος κρίκος
Ο Γκουστάβο Πογέτ εμπιστεύτηκε φανέλα βασικού στον Ραφίκ Τζεμπούρ, αλλά ο Αλγερινός δεν τον δικαίωσε. Ο 30χρονος άσος δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του αγώνα, όντας ακίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων.

Σχόλιο
Ήταν ξεκάθαρο από τα πρώτα λεπτά πως ο αγώνας θα κριθεί στο γκολ. Οι δύο ομάδες είχαν ως πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους και να κυνηγήσουν στην κόντρα επίθεση το γκολ.

Στο πρώτο ημίχρονο το πλάνο δούλεψε εξαιρετικά για την ΑΕΚ, η οποία παρότι ήταν σε μέτρια βραδιά, έδειχνε ικανή να πάρει με τη «γνωστή συνταγή» τους τρεις βαθμούς. Όμως, στο δεύτερο μέρος και μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, υπήρχε μόνο μία ομάδα στο γήπεδο.

Οι παίκτες του Δέλλα διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το υπέρ τους προβάδισμα και παρά τις αλχημείες του Πογέτ δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις
Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης (68′ Κοντοές), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Μπρίτο (82′ Ουσέρο), Σουμπίνιο (72′ Ματέι), Λε Ταλέκ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Άρθο, Ντίντακ, Σουκουλίνι, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (57′ Πλατέλλας), Αραβίδης, Τζεμπούρ (57′ Πέκχαρτ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση