HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σ’ ένα ντέρμπι με ελάχιστες καλές στιγμές και μεγάλη ένταση, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρέμεινε αήττητος, μετά από 21 αγωνιστικές. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι δύο ομάδες λόγω των αποβολών με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Τζαβέλλα (66′) και Ζντιέλαρ (70′).

Η εικόνα του αγώνα

Ο Ολυμπιακός, με τη γνωστή συνταγή του 4-2-3-1 επέβαλλε το ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και πίεσε ψηλά προκειμένου να εκμεταλλευτεί πιθανό λάθος των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα είχαν την υπεροχή και τη μετουσίωσαν σε γκολ μόλις στο 8ο λεπτό με τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Ο Φελίπερ Πάρντο συνεργάστηκε με τον Νορβηγό, ο οποίος απέφυγε τον Μιγκέλ Βίτορ και με όμορφο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του -ανήμπορου να αντιδράσει- Μάρκου Βελλίδη. Οι «ερυθρόλευκοι» διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα, έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα επίθεση με τον ιδιαίτερα δραστήριο Κώστα Φορτούνη. Στο 19′, υπήρξε ένταση μεταξύ του Γιώργου Τζαβέλλα και του Λούκα Μιλιβόγεβιτς, με τον Έλληνα αμυντικό να διαμαρτύρεται -σωστά- για χτύπημα από τον Σέρβο άσο, ύστερα από μονομαχία μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Η απόφαση του Ιγκόρ Τούντορ να αρχίσει με επιθετική τετράδα τους Ρόμπερτ Μακ, Δημήτρη Πέλκα, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Στέφανο Αθανασιάδη κόστισε μεσοαμυντικά στην ομάδα του, αφού ήταν φανερή η έλλειψη ενός τρίτου χαφ στο χώρο του κέντρου. Παράλληλα, ο Σλοβάκος ήταν «αποκομμένος» από τους υπόλοιπους, ενώ υπήρχε μεγάλη απόσταση ανάμεσα στον Μπερμπάτοφ και τον Αθανασιάδη. Μετά το 30ό λεπτό, ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε το παιχνίδι και πραγματοποίησε την πρώτη τελική στο 34′, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα πέρασε πάνω από την εστία του Ρομπέρτο. Τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου μία κεφαλιά του Πάρντο στο 40′, η οποία δεν ανησύχησε τον Βελλίδη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με δύο λάθη από τους βοηθούς, οι οποίοι ανέκοψαν τους Μακ (52′) και Ντουρμάζ (53′) με ανύπαρκτα οφσάιντ. Η άνοδος του Αλέξανδρου Τζιόλη έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο, όμως, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου 45λεπτου με τον Κώστα Φορτούνη. Ο Πάρντο βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Έλληνα άσου κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Αλμπέρτο Μποτία έριξε αγκωνιά στον Μπερμπάτοφ σε εναέρια μονομαχία των δύο ανδρών, αλλά ο Αλέξανδρος Δημητρόπουλος έδειξε κίτρινη αντί για κόκκινη κάρτα στον Ισπανό.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 66′, όταν ο Τζαβέλλας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για κράτημα πάνω στον Πάρντο. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα αποκαταστάθηκε η ανισορροπία με τον Ζντιέλαρ να βλέπει -σωστά- κι αυτός την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη, μετά από φάουλ στον Εγιάλ Γκολάσα. Τα διαιτητικά λάθη συνεχίστηκαν, καθώς στο 75′ ο Απόστολος Σκόνδρας υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, σε μία φάση που θύμισε αυτή του Μακ. Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός κυνήγησε το δεύτερο γκολ προκειμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, το οποίο όμως δεν ήρθε. Παρόλα αυτά, το τελικό σφύριγμα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την 20η νίκη σε 21 αγωνιστικές.

MVP

Ο Φελίπε Πάρντο ξεχώρισε από την επιθετική τριπλέτα του Ολυμπιακού, προσφέροντας την ασίστ στον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Παράλληλα, ο Κολομβιανός άσος κέρδισε την αποβολή του Τζαβέλλα, ενώ αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ, Φορτούνης (80′ Φουστέρ), Πάρντο (84′ Σεμπά), Ντουρμάζ (73′ Μπουχαλάκης), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Τζιόλης (81′ Σάμπο), Τσίμιροτ, Πέλκας (68′ Σκόνδρας), Μακ, Μπερμπάτοφ, Αθανασιάδης (77′ Γκολάσα).

Διαφήμιση
Διαφήμιση