HomeΚΡΗΤΗΝότης Μαριάς: “Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο προσφυγικό Νταχάου”

Νότης Μαριάς: “Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο προσφυγικό Νταχάου”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα απέραντο προσφυγικό Νταχάου εξέφρασε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ρ/σ Alpha 989 την Κυριακή 31/1/2016.

Οι ευρωπαίοι θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο προσφυγικό Νταχάου, να έχουμε ένα προσφυγικό στρατόπεδο 400.000 ανθρώπων –το είπαν άλλωστε στον κ. Μουζάλα-, να γίνεται εδώ η «διαλογή», να μην παίρνουν τελικά τους πρόσφυγες γιατί είναι και υποκριτές, και στο τέλος να έχουμε εδώ χιλιάδες ανθρώπους που δεν θα μπορούμε να τους θρέψουμε, να αρχίσουν οι κοινωνικές συγκρούσεις και να έρθει ο ΟΗΕ να ισχυριστεί ότι δήθεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και τελικά να τεθούν υπό διεθνή εποπτεία η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος και να δημιουργηθούν έτσι γκρίζες ζώνες είπε ο Νότης Μαριάς.

Παράλληλα, ο Έλληνας Ευρωβουλευτής επιχειρηματολόγησε για την άποψη που εξέφρασε από τον Δεκέμβρη του 2015 να αποχωρήσουμε μόνοι μας από τη «Σένγκεν» λέγοντας ότι η Συνθήκη για την Ε.Ε. ρυθμίζει τα θέματα της ελεύθερης κυκλοφορίας και της ελεύθερης εγκατάστασης προσώπων και σημείωσε ότι τα δικαιώματα αυτά παραμένουν αναλλοίωτα αφού η «Σένγκεν» ρυθμίζει μόνο θέματα διαβατηριακών ελέγχων.

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία αποχώρησης από τη Σένγκεν διότι πρώτον θα πάψει να αποτελεί μαγνήτη για τους πρόσφυγες μια και δεν θα μπορεί να χορηγεί πλέον ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν που επιτρέπουν στους πρόσφυγες να πάνε στη Γερμανία, δεύτερον δεν θα έχει τις υποχρεώσεις για τη δημιουργία των hotspots και τρίτον θα αποφύγει τη νέα Frontex, η οποία θα έχει υπερεξουσίες και θα λειτουργεί αυτοτελώς και αυτόνομα είπε ο Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί αποπομπής της Ελλάδας από τη Σένγκεν και μίλησε για ανάγκη κατανόησης και συνειδητοποίησης του προβλήματος για την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής που θα αναχαιτίσει τις προσφυγικές ροές.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση