HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: «ΟΓΑ: Εγγυητής της επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου»

Λ. Αυγενάκης: «ΟΓΑ: Εγγυητής της επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, στην δραματική αύξηση (διπλασιασμό) των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, καθώς και στην ανάγκη διαφύλαξης του ΟΓΑ ως εγγυητή της επιβίωσης της ελληνικής υπαίθρου, αναφέρθηκε με ερώτηση του ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

Στην ερώτηση του ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει:

«Η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης αποκαλύπτεται ως κεντρική επιλογή της μεταλλαγμένης νεομνημονιακής κυβέρνησης, με κορωνίδα το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο. …

Η οργανωτική Βαβέλ της ψευδεπίγραφης «ενοποίησης», που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κακοφτιαγμένο κολλάζ πάνω στον καμβά του ΙΚΑ, με κατάληξη την αδυναμία εξυπηρέτησης. όλων των ασφαλιζόμενων στο νέο φορέα, αλλά και την επαγγελματική και φυσική εξόντωση των εργαζομένων του.

Ο περιορισμός της ευθύνης του Κράτους στην καταβολή της λεγόμενης «εθνικής σύνταξης», με πλήρη απεμπλοκή του από την τριμερή χρηματοδότηση (Κράτος-εργοδότης-εργαζόμενος). Η γενική αύξηση των εισφορών για σύνταξη και περίθαλψη, που μειώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη εξαϋλωμένες αμοιβές, αποδοχές και εισοδήματα.

Η υποκριτική επίκληση της «αλληλεγγύης των γενών», για την απόθεση του βάρους της πληρωμής των ήδη συνταξιούχων στις εισφορές που καταβάλλονται από όλο και λιγότερους ασφαλιζόμενους εργαζόμενους, που επιπλέον οι ίδιοι δεν μπορούν παρά να προσβλέπουν σε όλο και χαμηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές». Επίσης, τονίζεται ότι «Στο πνεύμα αυτό, η καταξίωση του ΟΓΑ ως ασφαλιστικού φορέα των αγροτών, κυρίως, επαγγελματικής και κοινωνικής κατηγορίας που τυγχάνει ειδικής αντιμετώπισης στα ασφαλιστικά συστήματα των περισσοτέρων από τους «εταίρους» μας, δεν μπορεί να ριφθεί στη χοάνη μιας μεσσιανικής ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης».

Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε αποφασιστικά ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, κάθε προσπάθεια εξαφάνισης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση