HomeΚΡΗΤΗΣτο… αρχείο ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας μετά από διακοπή ρεύματος – Ενστάσεις της οικογένειας

Στο… αρχείο ο θάνατος της 56χρονης τετραπληγικής γυναίκας μετά από διακοπή ρεύματος – Ενστάσεις της οικογένειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόφασή της η εισαγγελία Χανίων στέλνει στο… αρχείο την υπόθεση του θανάτου της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη, που τον Ιούλιο του 2014 άφησε την τελευταία της πνοή μετά από διακοπή ρεύματος.

Η γυναίκα που ήταν τετραπληγική και έμενε στη ζωή με μηχανική υποστήριξη έχασε τη ζωή της, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν ο ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) έκοψε το ρεύμα στην οικία της στην Νέα Χώρα Χανίων λόγω οφειλής.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο με την οικογένεια της 56χρονης να καταθέτει ένσταση κατά της συγκεκριμένης απόφασης.

Οι συγγενείς της προχώρησαν σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου χθες το πρωί, ωστόσο ενάμιση χρόνο μετά η δικαιοσύνη έβαλε το θέμα στο αρχείο θεωρώντας ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια.

Μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» ο δικηγόρος της οικογένειας Ποποδάκη κ. Νίκος Διαλυνάς ανέφερε πως «με διάταξη της αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών τέθηκε στο αρχείο. Πρόκειται για διάταξη που στα 40χρόνια δικηγορίας μου δεν την έχω ξαναδεί και δεν μπόρεσα να την καταλάβω. Για αυτό και θα απευθυνθώ με αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μήπως και μπορεί να το καταλάβει εκείνος. Πρόκειται για διάταξη που δεν έχει λάβει υπόψιν της τίποτα από αυτά που έγιναν και αυτά που γνωρίζει και η κοινωνία των Χανίων μέσω της εφημερίδας σας. Αναγκαστήκαμε λοιπόν να απευθυνθούμε στον εισαγγελέα Εφετών προσκομίζοντας όλα τα αναγκαία στοιχεία».

Ο κ. Διαλυνάς αναφέρθηκε σε 4 παραμέτρους της υπόθεσης που θα πρέπει να εξετασθούν άμεσα καθώς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο με βάση την γνωμάτευση της ιατροδικαστή που είχε τοποθετήσει η ΔΕΗ που κατέληξε ότι ο θάνατος της 66χρονης ήταν φυσικός.

Τα 4 στοιχεία που έδωσε ο κ. Διαλυνάς και που αναφέρονται και στην ένσταση:

«• Υπήρχε μηχάνημα που υποβοηθούσε την αναπνοή γιατί η γυναίκα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Όταν κόβεις το ρεύμα τροφοδότησης του μηχανήματος αυτού ουσιαστικά σταματάει να αναπνέει άρα δεν είναι φυσικός θάνατος.

  • Ζητήσαμε και πήραμε τις φωτογραφίες από την ιατροδικαστική υπηρεσία στο Ηράκλειο όπου φαίνονται καθαρά ότι η γυναίκα πέθανε από καρδιακή ανακοπή οφειλόμενη σε ανοξία. Δεν μπορούσαμε δηλαδή να αναπνεύσει.
  • Προσκομίζουμε ιατροδικαστική εξέταση των ιατροδικαστών Φίλιππου Κουτσαύτη και Σωκράτη Τσαντίρη που με τρόπο κατηγορηματικό αντικρούουν την έκθεση της ιατροδικαστή της ΔΕΗ, σχολιάζουν όλες τις φωτογραφίες του πτώματος και απορούν και οι ίδιοι για τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή που είχε βάλει η ΔΕΗ.
  • Ισχυρίζεται η διάταξη της αντιεισαγγελέας ότι δεν γνώριζε η ΔΕΗ για το ότι η γυναίκα ήταν παραπληγική ώστε να μην κόψουν το ρεύμα. Καταθέσαμε την μαρτυρία του ιδιαίτερου του Υπουργού κ. Γ. Σταθάκη, τότε βουλευτή, που έλεγε ότι ενημέρωσε ο ίδιος τον περιφερειακό διευθυντή της ΔΕΗ, σωρεία δημοσιεύσεων στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» όπου γίνονταν έρανος για να μην πάρει η εταιρεία πίσω το αναπνευστικό μηχάνημα και έρανος για να πληρωθεί ο ΟΓΑ, την πληρωμή της ΔΕΗ ένα μήνα πριν το κόψιμο του ρεύματος».

Από τη μεριά της οικογένειας Ποποδάκη ο γιός της Αντρέας τόνισε πως «όλοι σοκαρισθήκαμε μαθαίνοντας ότι η υπόθεση της μητέρας μου μπήκε στο αρχείο. Συνεχίζουμε την υπόθεση γιατί θέλουμε να βρεθεί το δίκαιο. Αισθανόμαστε ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση