HomeΚΡΗΤΗΜπλόκα παντού από τους αγρότες-Αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Μπλόκα παντού από τους αγρότες-Αποφασίζουν για τις επόμενες κινήσεις τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες της Κρήτης, διεκδικώντας μη εφαρμογή του ασφαλιστικού και φορολογικού συστήματος, που προωθεί η Κυβέρνηση.

Τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα κατέκλυσαν σήμερα απ’άκρη σ’άκρη ολόκληρο το νησί, με τους αγρότες να στέλνουν με το δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο το μήνυμα τους στην Κυβέρνηση.

Ηράκλειο

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες του Ηρακλείου, οι οποίοι πέρα από το μεγάλο μπλόκο στο Γιόφυρο, έχουν αποκλείσει κι άλλα κεντρικά σημεία της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, δυσκολεύοντας κατά πολύ την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έχουν αποκλείσει την εθνική οδό στο ύψος του ΚΤΕΟ, με το ρεύμα από Ηράκλειο προς Άγιο Νικόλαο να ανοίγει πριν από λίγη ώρα.

Την ίδια ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά στην παλαιά εθνική οδό, καθώς στο ύψος του Καρτερού παραμένει ανοιχτή.

Νωρίτερα οι αγρότες είχαν αποκλείσει και τον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, στο ρεύμα προς Βιομηχανική Περιοχή με αγροτικά αυτοκίνητα, σημαίες και πανό.

Οι αγρότες μετά το σημερινό πρωτοφανές σε συμμετοχή παγκρήτιο συλλαλητήριο είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, έως ότου το μήνυμα τους να φτάσει στην Κυβέρνηση και να μην εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα, που συζητιούνται.

Μέσα στις επόμενες ώρες το συντονιστικό όργανο των αγροτών πρόκειται να αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να έχουν επαφές και με τα συντονιστικά όργανα των αγροτών άλλων περιοχών της χώρας, προκειμένου από κοινού να οργανώσουν τον αγώνα τους.

Χανιά

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν οι αγρότες των Χανίων, οι οποίοι άνοιξαν νωρίτερα για λίγο το δρόμο, προκειμένου να περάσουν οδηγοί που περίμεναν για αρκετή ώρα, ενώ, όπως έχει αποφασιστεί η διακοπή της κυκλοφορίας θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα για δέκα λεπτά.

Την ίδια ώρα καλά κρατεί και το μπλόκο στον κόμβο του Κλαδισού.

Ρέθυμνο

Στον κόμβο του Ατσιπόπουλου θα παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ και οι αγρότες του Ρεθύμνου, οι οποίοι αναμένεται να αποφασίσουν αύριο για το πώς θα κινηθούν τις επόμενες ημέρες.

Λασίθι

Αποκλεισμένος παραμένει από αγρότες και ο κόμβος στα φανάρια του Αγίου Νικολάου, με τους αγρότες του Λασιθίου να βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στους δρόμους, προκειμένου να εκφράσουν κι αυτοί από την πλευρά τους την αντίθεση τους απέναντι στη στάση, που κρατά η Κυβέρνηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση