HomeΚΡΗΤΗΝότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Δίκαιη Μεταχείριση για τους Έλληνες Αγρότες

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Δίκαιη Μεταχείριση για τους Έλληνες Αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη δίκαιη μεταχείριση των Ελλήνων αγροτών σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους αγρότες ζήτησε στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.

«Θα πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των αγροτών της Ευρώπης. Δε μπορεί ο αγροτικός πληθυσμός των περισσότερων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απολαμβάνει ελάχιστους ή και μηδενικούς φόρους στο αγροτικό πετρέλαιο και την ενέργεια ενώ την ίδια στιγμή στην Ελλάδα η τρόικα και τα μνημόνια να επιβάλλουν δυσβάσταχτη αύξηση φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο καθιστώντας την αγροτική παραγωγή ολοένα και λιγότερο ανταγωνιστική» τόνισε ο Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε λόγο για ισχυρό πλήγμα στην ελληνική ελαιοπαραγωγή και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Επίτροπό Βέλα σημείωσε ότι «την ώρα λοιπόν που οι Έλληνες αγρότες παλεύουν να σώσουν το ασφαλιστικό και τον ΟΓΑ, δέχονται ακόμα μια πισώπλατη «μαχαιριά» καθώς κ. Βέλα μετά από απόφαση της Κομισιόν και της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου της Ευρωβουλής δρομολογείται η ελεύθερη και αδασμολόγητη εισαγωγή στην Ελλάδα 70.000 τόνων λαδιού από την Τυνησία για την επόμενη διετία και μάλιστα αναδρομικά από 1.1.2016.»

Τέλος, ο Νότης Μαριάς εξέφρασε τη στήριξή του στις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών σε όλη την Ελλάδα λέγοντας: «Στεκόμαστε λοιπόν δίπλα στους χειμαζόμενους από το μνημόνιο αγρότες μας και θα δώσουμε τη μάχη ώστε να σταματήσει η φτωχοποίηση των Ελλήνων αγροτών.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση