HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη Συνθήκη Σένγκεν

Ν. Μαριάς στην Ευρωβουλή: Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη Συνθήκη Σένγκεν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση του για άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν ανέλυσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη 2/2/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Μιλώντας παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και αρκετών Ελλήνων και Κυπρίων Ευρωβουλευτών ο Νότης Μαριάς  κάλεσε τους παρευρισκομένους αρμόδιους Επιτρόπους κκ. Αβραμόπουλο και Χαν καθώς και τους παριστάμενους Ευρωβουλευτές να διερωτηθούν «γιατί χιλιάδες πρόσφυγες διακινδυνεύουν να πνιγούν στο Αιγαίο για να έρθουν στην  Ελλάδα και δεν πάνε από την Τουρκία στη Βουλγαρία. Γιατί άραγε η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μαγνήτη για τους πρόσφυγες;».

Η γειτνίαση με την Τουρκία

«Μα, γιατί η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα Σένγκεν που γειτνιάζει με την Τουρκία και ως χώρα Σένγκεν χορηγεί ταξιδιωτικά έγγραφα, που τα παίρνουν οι πρόσφυγες για να πάνε στη Γερμανία» είπε ο Νότης Μαριάς

Και ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συνέχισε: «Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από τη Σένγκεν τότε το 90% των προσφύγων θα πάψει να έρχεται στην Ελλάδα. Γι΄ αυτό έχω προτείνει ήδη από τις 11 Δεκεμβρίου η Ελλάδα να κλείσει τα σύνορά της και να αποχωρήσει από τη Συνθήκη Σένγκεν» και επανέλαβε ενώπιον των θεσμικών παραγόντων της ΕΕ ότι οι αρνητικές συνέπειες από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν θα είναι μηδαμινές και τα οφέλη τεράστια.

Ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τις άδικες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας επειδή δεν περιορίζει –δήθεν- της προσφυγικές ροές στο Αιγαίο, και απάντησε στις απειλές περί αποπομπής: «Απειλούν την Ελλάδα με αποβολή από τη Σένγκεν, μολονότι βέβαια γνωρίζουν ότι δεν προβλέπεται» και κατηγόρησε την Ευρώπη για διγλωσσία: «Άλλωστε η Σένγκεν έχει ανασταλεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αυστρία και τη Δανία» είπε ο Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής διερωτήθηκε σκωπτικά «το θέμα της ανάσχεσης των χιλιάδων προσφύγων θα το λύσει η νέα Frontex; Που θα κάνει τι; Θα βυθίζει βάρκες γεμάτες πρόσφυγες;»

Τέλος ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και να εφαρμόσει την μετεγκατάσταση των προσφύγων. «Εφαρμόστε τη μετεγκατάσταση προσφύγων, σταματήστε να θωπεύετε την Άγκυρα, δημιουργείστε hotspot στην Τουρκία» είπε ο Νότης Μαριάς κλείνοντας την τοποθέτησή του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση