HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΕΗ: Δεν πωλείται καμία μονάδα -Διάψευση σεναρίων περί αναβίωσης της «μικρής ΔΕΗ»

ΔΕΗ: Δεν πωλείται καμία μονάδα -Διάψευση σεναρίων περί αναβίωσης της «μικρής ΔΕΗ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση της Επιχείρησης ότι καμία μονάδα δεν πωλείται και ότι είναι ευπρόσδεκτοι επενδυτές που θα συμπράξουν σε κοινά εταιρικά σχήματα για την κατασκευή της Φλώρινας ή την αναβάθμιση του σταθμού στο Αμύνταιο, επαναλαμβάνει η ΔΕΗ.

«Ευπρόσδεκτοι οι σοβαροί επενδυτές»

Διευκρινίζοντας τις δηλώσεις του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Μ. Παναγιωτάκη στο Athens Energy Forum 2016, από το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ επισημαίνεται:

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους επανέλαβε τη θέση της Επιχείρησης ότι, πρώτον, καμιά μονάδα δεν πωλείται και δεύτερον, είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και – ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου.

Είναι προφανές ότι η θέση αυτή η οποία βέβαια έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό, δεν έχει καμιά σχέση με το σενάριο της «Μικρής ΔΕΗ, το οποίο περιλάμβανε την πώληση ενός πακέτου μονάδων – λιγνιτικών, φυσικού αερίου και υδροηλεκτρικών- ισχύος ίσης με το 30% του συνόλου της ΔΕΗ, και τηνυποχρεωτική μεταφορά σ’ αυτή του 30% των πελατών της Επιχείρησης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση