HomeΚΡΗΤΗΝέο μπλόκο των αγροτών στο ΒΟΑΚ – Έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του ΚΤΕΟ

Νέο μπλόκο των αγροτών στο ΒΟΑΚ – Έκλεισαν το δρόμο στο ύψος του ΚΤΕΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακόμη ένα αγροτικό μπλόκο στην Κρήτη αναπτύχθηκε χθες στο Ηράκλειο. Αγρότες, που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και τα νέα φορολογικά μέτρα του κλάδου, το απόγευμα της Τετάρτης, έκλεισαν με τα τρακτέρ τους το ΒΟΑΚ, και πιο συγκεκριμένα το τμήμα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου στο ύψος του ΚΤΕΟ.

agrotes bloko3

Ο αποκλεισμός έγινε στις εισόδους και τις εξόδους του Καρτερού, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν εντάσεις μεταξύ των διαμαρτυρόμενων αγροτών και των οδηγών που αναγκαστικά ακινητοποιήθηκαν, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δήλωναν ότι κατανοούν τους λόγους της κινητοποίησης ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που εξέφραζαν την υποστήριξή τους στους αγρότες.

Οι απεργοί, καθ’ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού του ΒΟΑΚ επέτρεπαν τη διέλευση ασθενοφόρων και γενικότερα όλων των οχημάτων άμεσης δράσης και βοήθειας.

agrotes bloko2

Επί ποδός οι αγρότες

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και χθες σε όλα τα ενεργά μπλόκα της Κρήτης, ενώ η χθεσινή ημέρα ήταν και ημέρα προετοιμασίας ενόψει των σημερινών συλλαλητηρίων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Στη θέση τους στο μπλόκο στα Πραιτώρια παραμένουν οι αγρότες των Αρχανών και της ευρύτερης περιοχής, ενώ οι συνάδελφοί τους της Μεσαράς έκλειναν κατά διαστήματα το δρόμο προς τους Αγίους Δέκα.

Αντίστοιχα, οι αγρότες του Ρεθύμνου παρέμειναν και χθες στο μπλόκο του Ατσιπόπουλου, όπως και οι αγρότες των Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια και τον κόμβο του Κλαδισού. Εξάλλου, στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου παρέμειναν και χθες οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση