HomeΚΡΗΤΗΜπλόκων… συνέχεια στην Κρήτη με τους αγρότες στις επάλξεις για το ασφαλιστικό

Μπλόκων… συνέχεια στην Κρήτη με τους αγρότες στις επάλξεις για το ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι αγρότες σε όλα τα μπλόκα της Κρήτης, με τους ίδιους να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι η Κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα, που συζητάει με τους δανειστές και να κάνει διάλογο μαζί τους από μηδενική βάση.

Ηράκλειο

Στη θέση τους στο μπλόκο στα Πραιτώρια παραμένουν οι αγρότες των Αρχανών και της ευρύτερης περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Μάλιστα το βράδυ της Τρίτης αγρότες από τις Αρχάνες προχώρησαν σε αποκλεισμό του κόμβου Αρχανών, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι και αύριο Πέμπτη.

Την ίδια ώρα καλά κρατεί και το μπλόκο στην Μεσσαρά με τους αγρότες να κλείνουν το δρόμο προς τους Αγίους Δέκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ρέθυμνο

Δυναμικό παρόν δίνουν και οι αγρότες του Ρεθύμνου στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό, παραμένοντας στο μπλόκο του Ατσιπόπουλου.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: “σε μια γεωργία και κτηνοτροφία οι οποίες υποφέρουν από το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, από την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης του κλάδου, από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από την απώλεια των αγορών, από καιρικές αντιξοότητες και καταστροφικές ζημίες στη φυσική και ζωική παραγωγή τα τελευταία χρόνια, έρχονται να προστεθούν και τα ισοπεδωτικά μέτρα της αύξησης του ΦΠΑ των αγροεφοδίων, η αφαίρεση μιας σχετικά μικρής επιστροφής στον Ε.Φ.Κ. πετρελαίου, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση σταδιακά του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100%.

Και μαζί με όλα αυτά συζητείται και ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓA”.

Χανιά

Στο μπλόκο στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στη διασταύρωση “Μεγάλα Χωράφια” παραμένουν και οι αγρότες των Χανίων, εκφράζοντας την αγανάκτηση τους για τη στάση της Κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δε μπορεί να καταλάβει τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος.

Μπλόκο αγροτών υπάρχει και στον κόμβο του Κλαδισού με τη συμμετοχή αγροτών από διάφορους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής.

Οροπέδιο Λασιθίου

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο τους στην είσοδο του Οροπεδίου, κάνοντας λόγο για παραμονή τους εκεί, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση