HomeΥΓΕΙΑΔωρητές μυελού οστών οι αγρότες σε μπλόκο στον Αλιάκμονα

Δωρητές μυελού οστών οι αγρότες σε μπλόκο στον Αλιάκμονα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δωρητές μυελού των οστών γίνονται αγρότες του μπλόκου στον Αλιάκμονα. Για τον σκοπό αυτό έχουν καλέσει τα στελέχη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής» να επισκεφτούν στις 5 Φεβρουαρίου, στις 14:00, στο μπλόκο, όπου θα δώσουν δείγματα και θα εγγραφούν στον κατάλογο δωρητών μυελού των οστών.

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν 25 εκατομμύρια εθελοντές δότες μυελού των οστών. Δυστυχώς, στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω, αφού ο αριθμός των εθελοντών δοτών μυελού είναι μόνο 25.000, ενώ στην Κύπρο, που είναι μια χώρα με πληθυσμό μόνο 850.000, ο αριθμός των δοτών ανέρχεται στις 131.000.

Μπορεί 25 εκατομμύρια δότες παγκοσμίως να φαίνεται μεγάλος αριθμός, χρειαζόμαστε όμως πολλούς ακόμη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο του αίματος, όπως η λευχαιμία, που είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στα μικρά παιδιά, και το λέμφωμα, που θα μπορούσαν με θεραπευτούν με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης «Γέφυρα Ζωής», Θεόδωρος Τσαουσίδης.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Σύλλογος συγκέντρωσε, πέρυσι, 793 μονάδες δειγμάτων, τα οποία απέστειλε στο Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Αλιάκμονα μας κάλεσαν χτες για να προβούν σε μια κορυφαία πράξη ανθρωπιάς και να εγγραφούν στους δωρητές μυελού των οστών. Έτσι, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πάμε στο μπλόκο και αφού απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο με τη χρήση μιας μπατονέτας θα ληφθεί δείγμα από το στόμα των εθελοντών δωρητών, το οποίο θα αποσταλεί ΚΕΔΜΟΠ. Χτες, που πήγαμε στο μπλόκο ήταν εκεί 60-70 αγρότες.

Πιστεύουμε ότι, την Παρασκευή, ο αριθμός τους θα είναι μεγαλύτερος. Στις μικρές κοινωνίες, όπου είναι δύσκολο να επισκεφτούμε και να ενημερώσουμε για τη μοναδικότητα αυτής της δωρεάς, τα μπλόκα είναι μια ευκαιρία. Μπράβο στους επικεφαλής του μπλόκου του Αλιάκμονα που το σκέφτηκαν και μακάρι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι», πρόσθεσε ο κ. Τσαουσίδης.

 

Newsbeast.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση