HomeΚΡΗΤΗΜύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά στο Δ. Χερσονήσου

Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά στο Δ. Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» είναι το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού καταστήματος Μαλίων.

Η εκδήλωση υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών & των Εμβολίων.

Την εκστρατεία ενημέρωσης διοργανώνουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Στόχος της Εκστρατείας είναι να γίνει κατανοητό και ξεκάθαρο από όλους τους Δημότες:

•Πώς μπορούν και οι ίδιοι να συμβάλλουν στη μείωση της άσκοπης χρήσης αντιβιοτικών, μαθαίνοντας πότε πραγματικά χρειάζεται να πάρουν αντιβιοτικό και πότε όχι, •Ποιες είναι οι συνέπειες από την άσκοπη χρήση, •Πώς προλαμβάνονται οι λοιμώξεις μέσω των εμβολιασμών ώστε να μη νοσήσουν και να μη χρειαστεί τελικά να πάρουν αντιβιοτικό.

Το θέμα θα αναπτύξει ο κ. Εμμανουήλ Μπαρμπουνάκης, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων Κρήτης, ΠΑΓΝ Ηρακλείου Κρήτης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση