HomeΥΓΕΙΑΣε έξαρση η εποχική γρίπη: Το πρώτο ανήλικο θύμα της επιδημίας στη χώρα

Σε έξαρση η εποχική γρίπη: Το πρώτο ανήλικο θύμα της επιδημίας στη χώρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα παιδί έχασε τη ζωή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έχοντας δώσει «σκληρή» μάχη με τη γρίπη και τις επιπλοκές του. Πρόκειται για το πρώτο ανήλικο θύμα της επιδημίας της γρίπης στη χώρα μας εφέτος, με την ευχή και την ελπίδα όλων, ειδικών και μη, να είναι και το μοναδικό…

Συνολικά 34 ανθρώπους αριθμεί πλέον ο κατάλογος με τα θύματα της γρίπης. Οι έξι από αυτούς κατέληξαν τις τελευταίες 72 ώρες.

Οι περισσότεροι εκ των νεκρών είναι άτομα που συγκαταλέγονται σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και –δυστυχώς- ανεμβολίαστοι. Τη θλιβερή «πρωτιά» στους θανάτους έχουν οι ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ακολουθούν οι καρδιοπαθείς και τέλος οι ανοσοκατεσταλμένοι.

 «Χτυπά» κυρίως νέους και παιδιά

Η επέλαση της γρίπης Α(Η1Ν1) συνεχίζεται με ένταση, πλήττοντας κυρίως  νέους και παιδιά. Είναι ενδεικτικό ότι από τους 180 ασθενείς με γρίπη που έχουν χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ, οι 15 είναι ανήλικοι, από μηνών έως 16 χρόνων. Οι ειδικοί έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους και στην καλοκαιρία ώστε να ανακοπεί το κύμα της γρίπης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση