HomeΚΡΗΤΗΒασάνιζαν το Βαγγέλη γιατί … μιλούσε πολύ – Τι αποκαλύπτει η δικογραφία της υπόθεσης Γιακουμάκη

Βασάνιζαν το Βαγγέλη γιατί … μιλούσε πολύ – Τι αποκαλύπτει η δικογραφία της υπόθεσης Γιακουμάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μας δίνει βοήθεια». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος δύο μέρες πριν εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου 2015 είχε εκμυστηρευτεί το δράμα που ζούσε σε ένα συμφοιτητή του.

Απόσπασμα της δικογραφίας που σοκάρει

Το απόσπασμα περιέχεται στη δικογραφία και έρχεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τον Ελεύθερο Τύπο. Ανάμεσα στα στοιχεία φωτιά είναι η προσπάθεια απόκρυψης ενός σκληρού δίσκου από μια φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνετε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα, αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν από μια ιδιότυπη ομερτά.

Το λυπηρό είναι ότι για δύο χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή ένα παιδί ανυπεράσπιστο μέσα στην ίδια του τη Σχολή, το οποίο το έδεναν με σχοινιά από το λαιμό, παίζοντας παιχνίδια θανάτου.

Τα περιστατικά άγριου bullying εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί, με αιτία το γεγονός ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».

Τον χτυπούσαν γιατί … μιλούσε πολύ

Μια κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφει μια επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.

«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει «αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω».

Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν «ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν». Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει «άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.

Ποιος ήταν εκείνος που του προκαλούσε τρόμο

Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση