HomeΚΡΗΤΗΚεγκέρογλου: «Να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί το Πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη»

Κεγκέρογλου: «Να συνεχιστεί αλλά και να διευρυνθεί το Πρόγραμμα Στέγαση και Επανένταξη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του  Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου στην Υπουργό Εργασίας με θέμα την αξιολόγηση, συνέχιση και διεύρυνση του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη».

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του αφού αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του Προγράμματος, την πιλοτική εφαρμογή του οποίου ο ίδιος ως υφυπουργός είχε επεξεργαστεί, προκηρύξει και αναθέσει, επεσήμανε την ανάγκη συνέχισής του και μάλιστα της διεύρυνσής του.

Τόνισε ότι το πρόβλημα στέγασης είναι σε όξυνση   και πρέπει στην κατεύθυνση αυτή το Υπουργείο να συνεχίσει το καινοτόμο αυτό Πρόγραμμα που προβλέπει και την εργασιακή επανένταξη για το 30% των αστέγων που θα αποκτήσουν σπίτι.

Η Υπουργός κατά την απάντησή της αναγνώρισε τη θετική αξιολόγηση του Προγράμματος και το χαρακτήρισε ενδιαφέρον, εξαιρετικό και καινοτόμο ενώ δήλωσε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ορισμένα πρώτα στοιχεία είναι ότι 768 συμπολίτες έχουν ήδη στεγαστεί ενώ 161 άτομα από αυτά έχουν βρει δουλειά.

Μάλιστα ανακοίνωσε πως μέσα στο μήνα επίκεινται 4 συγκεντρώσεις με σκοπό την εξεύρεση λύσεων ενώ εξήγγειλε την μετατροπή κτιρίων ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας σε Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας και Ξενώνες.

Ο κ. Κεγκέρογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναγνώριση της σπουδαιότητας και της καινοτομίας του Προγράμματος από την Αναπληρωτή Υπουργό και δήλωσε ότι τα θεωρεί ως δέσμευση για τη χρηματοδότηση της συνέχισης του Προγράμματος που υλοποιείται με επιτυχία από το Ε.Ι.Ε.Α.Δ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση