HomeΚΡΗΤΗΤο Ηράκλειο στο top 100 των πόλεων με τις περισσότερες αφίξεις – Δείτε την λίστα

Το Ηράκλειο στο top 100 των πόλεων με τις περισσότερες αφίξεις – Δείτε την λίστα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

H Αθήνα (51η), το Ηράκλειο (72η) και η Ρόδος (95η) ήταν ανάμεσα στις 100 πόλεις με τις περισσότερες διεθνείς τουριστικές αφίξεις στον κόσμο το 2014, σύμφωνα με έκθεση του Euromonitor.

Στην κατάταξη των 100 αυτών πόλεων, η Αθήνα βρίσκεται στην 51η θέση, έχοντας καταγράψει αύξηση 29,4% στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, συγκριτικά με το 2013.

Το Ηράκλειο, στην 72η θέση, το 2014 παρουσίασε αύξηση 5,4% έναντι του 2013, και η Ρόδος, στην 95η, είχε αύξηση της τάξης του 8,2% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Οι αφίξεις συνέχισαν να κινούνται ανοδικά στα παγκόσμια αστικά κέντρα το 2014, αναδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάκαμψη και το ρόλο του τουρισμού στις πόλεις του κόσμου.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές πόλεις, αυτές παρέμειναν και το 2014 ως κλασικοί δημοφιλείς προορισμοί, με το Λονδίνο και το Παρίσι να βρίσκονται στις 10 πρώτες της κατάταξης, στην δεύτερη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Το Λονδίνο ανέβηκε καταγράφοντας αύξηση 4% στις τουριστικές αφίξεις, το Μπανγκόγκ έπεσε εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας στην Ταϋλάνδη και της μείωσης στις αφίξεις Ρώσων. Ωστόσο, τα επίπεδα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών πόλεων δεν συγκρίνονται με την ανάπτυξη που παρουσιάζουν οι ασιατικές πόλεις-προορισμοί. Μέσα στην 100άδα, οι ευρωπαϊκές πόλεις αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το ένα τρίτο των πόλεων.

Οι παλαιότερες πόλεις, όπως η Βενετία, η Βαρκελώνη, το Βερολίνο και το Άμστερνταμ, κατακλύζονται από υπερβολικό αριθμό τουριστών, οι οποίοι κατευθύνονται στους αρχαιολογικούς χώρους και τις ατραξιόν.

Μερικές εξ αυτών προωθούν τον τουρισμό και πέρα από τις πολυσύχναστες ζώνες, είτε μέσα είτε έξω από τα όρια του κέντρου της πόλης, σε μια προσπάθεια να αναδιανέμουν τους επισκέπτες και τον πλούτο τους πιο ισορροπημένα.

Δείτε τον πίνακα με τις 100 πόλεις σύμφωνα με το tornonews.gr:

100 poleis

Διαφήμιση
Διαφήμιση