HomeΣΠΟΡΑστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 2-0

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Οι Φακούντο Μπερτόγλιο και Πάμπλο Μάσα σκόρερ των Αρκάδων. Δοκάρι και αποβολή για τους Βοιωτούς.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Αστέρας, με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο στην άκρη του πάγκου, μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και πίεσε για το γκολ. Όμως, σε δύο περιπτώσεις οι Αλεξάνταρ Στανισάβλιεβιτς (4′) και Γιώργος Ζησόπουλος (5′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Παναγιώτη Τσιντώτα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Λεβαδειακός έφθασε μία «ανάσα» από το 0-1, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Μπεν, καθώς «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Γιώργου Μπαντή, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να «μονομαχούν» κυρίως στο χώρο του κέντρου.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Απόστολος Γιάννου έχασε μια σημαντική ευκαιρία, αλλά ο Τσιντώτας αρνήθηκε γι’ ακόμη μία φορά την παραβίαση της εστίας του.

Οι Αρκάδες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι Βοιωτοί έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Γιακουμάκη, Ατζαγκούν και Μπεν. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να βάλουν την ομάδα τους σε θέση οδηγού, αλλά ο Μπαντής δήλωσε «παρών» κι έσωσε τους γηπεδούχους.

Τελικά, στο 61′, ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα με σκόρερ τον Φακούντο Μπερτόγλιο. Ο Θανάσης Παντελιάδης εκτέλεσε το πλάγιο άουτ και ο Αργεντινός με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Λεβαδειακός πίεσε για την άμεση ισοφάριση, αλλά ο Μπαντής με εκπληκτικές αποκρούσεις στα σουτ των Ατζαγκούν (64′) και Μάντζιου (67′) κράτησε όρθια την ομάδα του.

Οι Βοιωτοί κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ, αλλά τελικά στο 82′ ο Πάμπλο Μάσα με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ «κλείδωσε» τη νίκη για τους Αρκάδες. Στα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με 10 παίκτες, καθώς ο Μαχαίρας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ζησόπουλο.

MVP
Ο Γιώργος Μπαντής κράτησε με εντυπωσιακές αποκρούσεις τον Αστέρα «όρθιο», προτού οι Μπερτόγλιο και Μάσα «καθαρίσουν» τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος
Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν αποδείχθηκε «φλύαρος» στην τελική προσπάθεια και «σπατάλησε» σημαντικές ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ, αποτελώντας την «αχίλλειο πτέρνα» του Λεβαδειακού στην επίθεση.

Σχόλιο
Ο Αστέρας Τρίπολης ξεπέρασε το σοκ του 5-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά και πάλι η δυσλειτουργία στην αμυντική γραμμή θα μπορούσε να κοστίσει το «τρίποντο», αν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα ο Γιώργος Μπαντής.

Στον αντίποδα, ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με το γνωστό παιχνίδι των αντεπιθέσεων κι αν ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να φύγει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Θ. Κολοκοτρώνης».

Οι συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (83′ Μούκαμ), Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64′ Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόγλιο (74′ Ντουντού), Γιάννου.

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης, Μεντί, Τριποτσέρης, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μαχαμάτ, Τσουρίκοφ, Μπεν, Μάντζιος (78′ Μίνγκας), Γιακουμάκης (62′ Μερεμπασβίλι).

Διαφήμιση
Διαφήμιση