HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτυρήθηκαν οι αγρότες στον Υπουργό Εσωτερικών… καθ’οδόν για τα εγκαίνια

Διαμαρτυρήθηκαν οι αγρότες στον Υπουργό Εσωτερικών… καθ’οδόν για τα εγκαίνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το δικό τους τρόπο αποφάσισαν οι αγρότες της Βιάνου να διαμαρτυρηθούν για τα αγροτικά ζητήματα, στήνοντας μπλόκο στο δρόμο προς τα Αμιρά, υποδεχόμενοι τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουπλή, ο οποίος βρισκόταν καθοδόν προς τη Βιάνο, προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Οι αγρότες εξέφρασαν στον Υπουργό τη δυσαρέσκεια τους για τη στάση της Κυβέρνησης και ζήτησαν από τον κ. Κουρουπλή να μεταφέρει τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό.

Εγκαίνια

Άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Μουσείο Ολοκαυτώματος της Βιάνου, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουπλή.

Τα εγκαίνια του μουσείου έγιναν στις 12 το μεσημέρι με την τελετή του αγιασμού, ενώ ακολούθησε ομιλία του κ. Κουρουπλή.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο υπουργός Εσωτερικών και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που επίσης θα βρίσκεται στην τελετή.

Το Μουσείο

Το Μουσείο λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο ισόγειο χώρο στη θέση Σελί Αμιρών , ενώ οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αξιόλογα εκθέματα του Μουσείου και να αντλήσουν πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες, για την Κατοχή και την Αντίσταση, στην Βιάννο.

Μεταξύ άλλων, ανάμεσα στους σκοπούς του Μουσείου είναι :

α) Η γνώση και ανάδειξη της ιστορικής περιόδου της Κατοχής και της Αντίστασης γενικότερα, αλλά και η μελέτη της τοπικής ιστορίας και της συμβολής των τοπικών κοινωνιών κατά την περίοδο αυτή, ειδικότερα.

β) Η διάσωση υλικών αντικειμένων, αρχειακών και άλλων πηγών και τεκμηρίων της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου, ώστε να προάγεται η συνειδητοποίηση της σημασίας των πηγών για τη γνώση της Ιστορίας και την έγκυρη και τεκμηριωμένη ανάπλαση του παρελθόντος.

γ) Η αναθέρμανση του ερευνητικού και ιστορικού ενδιαφέροντος γύρω από τη σημαντικότατη αυτή περίοδο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και παγκοσμίως.

δ) Η ενίσχυση του εκπαιδευτικού χαρακτήρα της ιστορικής συλλογής του Μουσείου μέσα από την εκπόνηση και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ειδικών ξεναγήσεων, προβολών, χρήση νέων τεχνολογιών, παιχνιδιού και κατασκευών, για κάθε ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουρουμπλής έφτασε με την απογευματινή πτήση του Σαββάτου στο Ηράκλειο, ενώ το βράδυ παρευρέθηκε στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση