HomeΚΡΗΤΗΠρωτιά της Κρήτης στην αξιοποίηση κονδυλίων για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»

Πρωτιά της Κρήτης στην αξιοποίηση κονδυλίων για τη «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πρωτιά κατέκτησε» η Κρήτη πανελλαδικά στην αξιοποίηση  Ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα καθώς απορροφήθηκαν 10 εκ. ευρώ για επιχειρηματικές δράσεις ενώ πολύ υψηλές ήταν και οι απορροφήσεις του ΠΕΠ Κρήτης. Στο πρόγραμμα  εντάχθηκαν 1.100 περίπου επιχειρήσεις από τους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών και  ήδη έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση των δράσεων τους οι  980 με προϋπολογισμό 75 περίπου εκ. ευρώ με την δημιουργία-διατήρηση 5.000 θέσεων εργασίας. Μάλιστα ο προϋπολογισμός του προγράμματος τριπλασιάστηκε από την αρχική έγκριση μετά από στοχευμένες διεκδικήσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα παραπάνω θετικά στοιχεία, που τονώνουν την οικονομία του νησιού, την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα δημοσιοποίησαν σήμερα στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ  (Ενδιάμεσος Φορέας Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα) Θωμάς Αλγιανάκογλου, ο διευθυντής του ΕΦΕΠΑΕ Αλέξανδρος Μακρής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης  και ο διευθυντής της Αναπτυξιακής Κρήτης Αριστείδης Φραγκάκης.

Συνολικά 480 επιχειρήσεις στο πρόγραμμα

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στην πρωτιά της Κρήτης  στο πρόγραμμα της γυναικείας επιχειρηματικότητας  τόνισε: «Η Περιφέρεια μας είναι πρώτη στην Ελλάδα με 480 επιχειρήσεις και προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ. Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι αυτό το μοντέλο συνεργασίας θα πρέπει να συνεχιστεί προς όφελος των μικρομεσαίων και όλων των ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στην Κρήτη».

Ταχύτητα και θετικά αποτελέσματα

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι με την συνέργεια και την συνεργασία όλων των φορέων υπήρξαν τα θετικά αποτελέσματα και η χρονική συντόμευση υλοποίησης των προγραμμάτων. «Όταν την αρμοδιότητα την είχε το Υπουργείο χρειαζόταν 18 μήνες για την έγκριση ενός προγράμματος ενώ με την άριστη συνεργασία που είχαμε στην Κρήτη ο χρόνος συρρικνώθηκε στους 4,5 μήνες, γεγονός που αποδεικνύει ότι με την σωστή συνεργασία και συνέργεια στο νησί υλοποιούμε τους στόχους μας».

Διαβάστε λεπτομέρειες για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαφήμιση
Διαφήμιση