HomeΣΠΟΡΝίκος Νιόπλιας«Εμας μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και η ουσία – Πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Νίκος Νιόπλιας«Εμας μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και η ουσία – Πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ομάδα που θα λειτουργεί 100% επαγγελματικά, ακόμα και αν αγωνίζεται σε μια ερασιτεχνική κατηγορία όπως είναι η Γ Εθνική, έχει στο μυαλό του ο Νίκος Νιόπλιας, όπως ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΟΦΗ.
Ο 51χρονος προπονητής έπιασε και επίσημα δουλειά την Πέμπτη (28/1) και την Παρασκευή (29/1) μίλησε στους δημοσιογράφους πριν από την πρωινή προπόνηση στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο, για τα πρώτα του σχέδια στον ΟΦΗ, για την απόφαση του να αναλάβει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή την κρητική ομάδα, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και για τα μεταγραφικά θέματα του ΟΦΗ.
Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του Νίκου Νιόπλια:

-Για το λόγο που ανέλαβε σε αυτή τη φάση τον ΟΦΗ:

«Γιατί κανείς στη ζωή δεν είναι σίγουρος και για τίποτα. Πάντα είχα δουλειά, πάντα είχα ομάδες και ως επαγγελματίας επέλεγα το πιο σωστό και το πιο λογικό. Δεν έχει σχέση με τα χρόνια που έχεις παίξει σε μια ομάδα.
Ημουν 16 χρόνια εδώ. Ανέλαβα τώωρα, γιατί είναι μια δύσκολη στιγμή για το σύλλογο. Καμιά φορά πέρα από το επαγγελματικό, είναι και το ηθικό. Μου αρέσουν τα δύσκολα. Και στον Παναθηναικό όταν πήγα ήταν δύσκολα και στον Ατρόμητο. Ακόμα και στην Εθνική Κύπρου, όπου χτίσαμε μια ομάδα από το μηδέν. Εμεινα τρία χρόνια και η τωρινή πορεία της ομάδας, είναι το επιστέγασμα της δουλειάς που κάναμε».

-Για τα πρώτα του σχέδια στον ΟΦΗ:
« Να είναι σίγουροι όλοι πάντως ότι θα δουλεύουμε επαγγελματικά. Οι άνθρωποι της ομάδας είναι σοβαροί, είναι επιχειρηματίες, πληρώνουν στην ώρα τους, θα στηριχθούν στο τιμ που έχουμε, για να τρέξουμε την ομάδα. Επρεπε να έχουν οργανώσουν καλύτερα το μαγαζί τους από το καλοκαίρι, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Θα κοιτάμε το τώρα. Είμαστε εδώ για να πάμε καλύτερα, χωρίς δικαιολογίες.
nioplias-1Η ομάδα παίζει σε Ερασιτεχνική κατηγορία, αλλά οι παίκτες που έχει, δεν είναι Ερασιτέχνες. Και εγώ είμαι επαγγελματίας προπονητής. Ζήτησα από τη διοίκηση η ομάδα να πηγαίνει με το αεροπλάνο στις αποστολές εκτός έδρας. Θέλω να οργανωθεί η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα. Δεν γίνεται να πηγαίνει από την Παρασκευή στην Αθήνα με το πλοίο.
Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε επαγγελματικά. Δεν είναι εύκολο. Θα δώσουμε το 100%».

-Για τα συναισθήματα του που επέστρεψε στον ΟΦΗ ως προπονητής:
«Είναι το σπίτι μου εδώ, είναι η ομάδα μου. Είπα ας το κάνω στα δύσκολα. Είναι καλό και για μένα. Είμαι προπονητής. Κάνω τη δουλειά μου. Όταν χτίσεις μια ομάδα με λάθη, από την αρχή, έχεις πρόβλημα. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν απογοητευμένοι και ζήτησαν την βοήθεια μου».

-Για τις δυσκολίες που θα έχει ΟΦΗ να πετύχει το στόχο, καθώς είναι πίσω 9 βαθμούς από την κορυφή:
«Είναι 9 βαθμοί η διαφορά και 15 αγώνες. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο.
Πρέπει να βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι».

-Για τις δυσκολίες της Γ Εθνικής:
«Εμας μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και η ουσία. Είμαστε σε μια περίοδο που παίζουμε, για να κερδίζουμε. Είναι μια κατηγορία ειδικών συνθηκών, με πλαστικά γήπεδα και κάποια από αυτά είναι 9Χ9. Κάθε παιχνίδι θα το βλέπουμε διαφορετικά».

-Για την εικόνα του ΟΦΗ από εδώ και στο εξής, με την είσοδο των μεταγραφών:

«Σαν ομάδα θα είμαστε καλύτεροι από εδώ και στο εξής. Στην προπόνηση βλέπω πολύ καλά πράγματα και από τους παίκτες που πήραμε. Είναι κρίμα που κάποια από αυτά τα παιδιά δεν θα τα έχουμε από την αρχή μαζί μας και δεν μπορούν να παίξουν άμεσα».

-Για τις μεταγραφές του ΟΦΗ και αν θα κάνει κάποια άλλη κίνηση:

«Μεταγραφές ψάχνουμε ακόμη σε 1-2 θέσεις. Η ομάδα είναι γεμάτη μεσοεπιθετικά, αλλά έχει ανάγκη από μεσοαμυντικούς. Προσπαθούμε εκεί να βρούμε μια λύση.
Μην ξεχνάτε ότι η Γ Εθνική δεν είναι προσιτή κατηγορία. Δεν έρχονται εύκολα κάποιοι παίκτες. Είχε κάνει και ένα πολύ κακό όνομα η ομάδα, αν και τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά».

-Για τον αποκλεισμό του ΟΦΗ από το Κύπελλο ΕΠΣΗ:
«Αν κερδίζαμε το Ρούβα, ποιος θα έπαιζε την επόμενη Τετάρτη με τον ΠΟΑ, αφού ξέρετε ότι δεν μπορoύν να παίξουν οι μεταγραφές. Δεν γίνεται να επιβαρύνονται οι ίδιοι παίκτες. Αν μπορούσαν να παίξουν οι μεταγραφές, να συνεχίζαμε στο θεσμό. Δεν εχει κανένα όφελος για μας αυτή η διοργάνωση. Ετσι όπως είναι η κατάσταση δεν γινόταν να συνεχίσουμε. Είδατε ο Αρης έβαλε τη δεύτερη ομάδα, ενώ και η ΑΕΚ το είχε παρατήσει κάποια στιγμή, όταν έπαιζε Γ Εθνική».

Διαφήμιση
Διαφήμιση