HomeΚΡΗΤΗΔυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων – Μπλόκα στους δρόμους της Κρήτης από τους αγρότες

Δυναμική συνέχεια των κινητοποιήσεων – Μπλόκα στους δρόμους της Κρήτης από τους αγρότες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δυναμικά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Κρήτης με το βλέμμα στραμμένο στο μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες συνεχίζουν τα μπλόκα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό ενώ καθημερινά ολοένα και περισσότεροι φορείς εκδίδουν ψηφίσματα συμπαράστασης.

Στο Ηράκλειο αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Γιόφυρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο Λασίθι

Για μία ακόμα ημέρα συνεχίζεται το μπλόκο στην Καρδαμούτσα – στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου – από τους αγρότες που, όπως φαίνεται, δεν κάνουν πίσω παρ’ όλο τις κακές καιρικές συνθήκες.

Μάλιστα, οι αγρότες του Λασιθίου αποφάσισαν να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους αποκλείοντας συμβολικά τα τραπεζικά καταστήματα της περιοχής.

Στο Ρέθυμνο

Την ίδια ώρα στο Ρέθυμνο οι αγρότες του τόπου βρίσκονται ακόμα στο Ατσιπόπουλο όπου εχουν κλείσει το δρόμο.

Στα Χανιά

Στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν οι αγρότες των Χανίων ενώ όπως ανακοίνωσαν ο δρόμος θα αποκλειστεί γενικά από τις 12 έως τις 5 το απόγευμα.

Ψήφισμα περιφερειακό συμβούλιο

Με ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα του αγροτικού κόσμου ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στο ψήφισμα αναφέρεται:Την ώρα που οι αγρότες, ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια που συνθέτουν τον οικονομικοκοινωνικό ιστό της χώρας, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους, δοκιμάζονται σκληρά από τις μνημονιακές πολιτικές που στρέφονται και ενάντια στην Ελληνική αγροτιά.Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα τους και θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ανατρέψουμε κάθε κατάσταση -που είναι εις βάρος τους- γιατί ότι εξοντώνει τους αγρότες, έμμεσα εξοντώνει και κάθε έναν από εμάς και συνολικά την πατρίδα μας, που αποστερείται κάθε παραγωγικής βάσης.Ενώνουμε τις φωνές μας με τους αγρότες και το λαό της Ελλάδας για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση