HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτουρνάρας: 600 με 700 εκατ. ευρώ μόνο το άμεσο κόστος από το προσφυγικό

Στουρνάρας: 600 με 700 εκατ. ευρώ μόνο το άμεσο κόστος από το προσφυγικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 0,3 με 0,4% του ΑΕΠ -δηλαδή σε 600 με 700 εκατ. ευρώ- υπολογίζει με δηλώσεις του στους Financial Times το άμεσο κόστος για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Το έμμεσο κόστος, επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας, είναι σαφώς μεγαλύτερο.

«Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε βοήθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται πώς οι εταίροι μας έχουν εγκαταλείψει. «Θα μας βοηθήσουν» εκτιμά.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας εκτιμά ότι με την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί θετικά, η ελληνική οικονομία μπορεί να έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση περί Grexit ο διοικητής της ΤτΕ αποκλείει κάθε ενδεχόμενο, ξεκαθαρίζοντας ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ «είναι ένα κεφαλαίο που έχει κλείσει.»

Ο κ. Στουρνάρας εκφράζει επίσης την πεποίθησή του ότι «αργά ή γρήγορα» θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Σημειώνεται ότι από αύριο Σάββατο επιστρέφουν σταδιακά στην χώρα μας οι επικεφαλής της τετραμερούς.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση