HomeΚΡΗΤΗΕπιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων για την βίζα στη Ρωσία

Επιστολή του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων για την βίζα στη Ρωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τους υπουργούς Τουρισμού, Εξωτερικών, Οικονομίας αλλά και τον περιφερειάρχη Κρήτης έστειλε ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης για το μεγάλο θέμα της βίζα στην Ρωσία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Είναι γεγονός πως οι πρόσφατες εξελίξεις τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αίγυπτο, δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τον τουρισμό μας στην ρωσική αγορά έτσι ώστε να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από το 2015.

Η νέα διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων εισόδου visa, με βάση το σύστημα VIS, απαιτεί την συλλογή βιομετρικών στοιχείων που απαιτούν την αυτοπρόσωπη παρουσία του αιτούντος στα κατά τόπους προξενεία ή/ και στα εξουσιοδοτημένα visacenters.

Το VIS, ως ένα σύγχρονο πληροφοριακό σύστημα έχει αυξημένες απαιτήσεις όσον αφορά την χρήση και την εφαρμογή του. Είναι γεγονός ότι έχει αυξηθεί ο απαιτούμενος χρόνος για την χορήγηση των θεωρήσεων και απαιτείται περισσότερο προσωπικό για την διεκπεραίωσή τους.

Η αύξηση του αριθμού των VisaCenters θα πρέπει καταρχήν να γίνει σε πόλεις δορυφόρους της Μόσχας (Tula, Yaroslav, Tver) αλλά όμως πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αυτό θα διευκολύνει μερικώς μόνο την διεκπεραίωση των αιτήσων, καθώς η καταχώρηση των βιομετρικών στοιχείων για να χορηγηθεί η άδεια εισόδου στη χώρα μας, καταχωρείται στο σύστημα VIS μόνο από τις προξενικές αρχές.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην υποστελέχωση των προξενικών αρχών και ιδιαίτερα των υπηρεσιών που είναι εντεταλμένες με την διεκπεραίωση της συγκεκριμένης διαδικασίας αλλά και στις ελλιπείς υλικοτεχνικές υποδομές. Με αποτέλεσμα ήδη να παρατηρείται μείωση του αριθμού αιτήσεων χορήγησης βίζας αφού είναι δύσκολη και ιδιαίτερα χρονοβόρα η εξυπηρέτηση των αιτούντων.

Παρακαλούμε να ενσκήψετε στα παραπάνω θέματα με γνώμονα πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα για το τουριστικό μας προϊόν, την προβολή της χώρας μας αλλά και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση