HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Ατρόμητος 0-0

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρά την επιστροφή του κόσμου στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε στο 0-0 με τον Ατρόμητο και η πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου θα κριθεί στο Περιστέρι. Δοκάρι είχε ο Τελάντερ, αποβλήθηκε ο Κουτρουμπής.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Παναθηναϊκός ήθελε να παίξει όπως στα προηγούμενα ματς προκειμένου. Με τον Εσιέν δηλαδή να παίρνει την πρώτη μπάλα και ν’ ανοίγει στα πλάγια και ταυτόχρονη κάθετη κίνηση του Αμπέντ προς την αντίπαλη περιοχή.

Υπήρξαν πάντως αντικειμενικές δυσκολίες. Αφενός ο Δέλλας είχε διαβάσει τον τρόπο ανάπτυξης των «πρασίνων» και θωράκισε τις πτέρυγές του αφετέρου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (Φυτανίδης, Λαζαρίδης) δεν χρειάστηκε ν’ ακολουθεί τον φορ, αφού ο Πέτριτς δεν λειτούργησε ως Μπεργκ.

Μάλιστα ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα απείλησε κυρίως με τα σουτ του Ναπολεόνι στο 17′ (έδιωξε ο Στιλ) και στο 37′ (κόντραρε ο Τελάντερ) και του Στόιτσεφ στο 44′ (σταθερά ο Στιλ). Αντίθετα ο Παναθηναϊκός που χρειαζόταν αλλαγές παιχνιδιού από τον Μέστο μήπως και βρεθεί τρόπος εισόδου στην περιοχή, περιορίστηκε σ’ ένα μακρινό σουτ του Μπουμάλ στο 27′.

Η επικίνδυνη κεφαλιά του Ναπολεόνι στο 50′ και το ευθύβολο σουτ του Ούμπιδες στο 54′ σήμαναν συναγερμό στους «πράσινους», αφού ο κίνδυνος παραμόνευε στη γωνία.

Ο Στραματσόνι αντικατέστησε τον Εσιέν των λαθών με στόχο να πάρει δημιουργία από τον Εβανζελίστα και μαζί άλλαξε τον Καλτσά, ποντάροντας στο απρόβλεπτο του Κλωναρίδη. Η επίδρασή τους στην ανάπτυξη του «τριφυλλιού» ήταν άμεση.

Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο και κέρδισε εκ νέου μέτρα, αλλά «καθαρές» ευκαιρίες δεν βρήκε. Γιατί τέτοια δεν ήταν η στραβοκεφαλιά του Τελάντερ από κόρνερ του Μπουμάλ στο 68′ που έτυχε να βρει στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Δέλλας επέμενε σταθερά στο αρχικό πλάνο του, παρά την αλλαγή του Παπαδόπουλου με τον Μπρίτο, και προϋποθέσεις στους γηπεδούχους δεν επέτρεπε. Ο Εβανζελίστα και ο Κλωναρίδης βρήκαν δύο σουτ, μακρινά όμως, δείγμα της αδυναμίας τους να φτάσουν σε θέση βολής.

Η έλλειψη χρόνου σε συνδυασμό με την αποβολή του Κουτρουμπή (για χτύπημα στον Κεϊτά) αύξησαν το βαθμό δυσκολίας της αποστολής του «τριφυλλιού» που με τον Ζέκα στόπερ δεν είχε πολλά να ψάξει.

MVP
Όταν ο Κάρλος Ζέκα είναι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού υπάρχει πρόβλημα. Ο Πορτογάλος χαφ που από κόφτης έγινε και στόπερ έκανε τα πάντα στο ματς κλείνοντας κάθε τρύπα με ασταμάτητο τρέξιμο, ντουμπλαρίσματα και επεμβάσεις. Για τον Ατρόμητο Μπάρκας, Μπίτολο και Ναπολεόνι ήταν επίσης εξαιρετικοί.

Αδύναμος κρίκος
Ίσως τα σερί ματς επηρέασαν την απόδοση του Μάικλ Εσιέν. Γεγονός πάντως είναι πως ο Γκανέζος άσος πέρα από διάθεση δεν έδωσε πολλά περισσότερα. Έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν είχε ανεβάσματα και δεν απείλησε με σουτ.

Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε το στόχο του, αφού δεν πήρε ούτε σκορ πρόκρισης ούτε ένα ελάχιστο αβαντάζ απέναντι στον Ατρόμητο. Ο Τραϊανός Δέλλας έστησε την ομάδα του για να μην χάσει, σταμάτησε το παιχνίδι του Εσιέν με τις διαγώνιες μπαλιές από τον άξονα και μπλόκαρε τα άκρα, ιδίως τον Μπουμάλ. Μοναδικό κέρδος για τον Στραματσόνι ήταν ίσως ο Λούκας Εβανζελίστα, ο οποίος μπήκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας και επιχείρησε κάθετο ποδόσφαιρο αλλάζοντας ρυθμό στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς, Ζέκα, Εσιέν (61′ Εβανζελίστα), Αμπέντ (84′ Λαγός), Μπουμάλ, Καλτσάς (62′ Κλωναρίδης), Πέτριτς

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπίτολο, Ουσέρο, Στόιτσεφ (85′ Λημνιός), Κεϊτά, Ουμπίδες, Ναπολεόνι (89′ Λε Ταλέκ), Παπαδόπουλος (72′ Μπρίτο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση