HomeΚΡΗΤΗΟ Δήμος Πλατανιά στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Ο Δήμος Πλατανιά στηρίζει τον αγώνα των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης επισημαίνοντας για άλλη μια φορά τη δεινή κατάσταση των αγροτών, αλλά και τις καταστροφές που προκαλούνται στις καλλιέργειες τους από τις κατά περιόδους θεομηνίες.

Ο κ. Μαλανδράκης στην επιστολή του αναφέρει ότι θεωρεί αδύνατο να μπορέσει να εφαρμοστεί ο όρος της καταστροφής άνω του 30% σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας (Νομός) για συγκεκριμένη καλλιέργεια , δεδομένης μάλιστα και της ανομοιομορφίας που υπάρχει μεταξύ ορεινών και πεδινών περιοχών.

Ο κ Μαλανδράκης ,προτείνει η ευρύτερη περιοχή καταμέτρησης της ζημιάς να είναι σε επίπεδο τοπικής ή δημοτικής κοινότητας,παραθέτει μάλιστα το σχετικό ΦΕΚ 628/Β 9-4-2008, σύμφωνα με το οποίο ορίζεται η έννοια της ευρύτερης περιοχής ( π.χ.ζώνες).

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος τόνισε ότι με τον προαναφερόμενο τρόπο θα υπάρξει αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου για τους αγρότες και συγχρόνως θα υπάρχει πραγματική καταγραφή ζημιών σε Τοπικές Κοινότητες, ειδικά τις ορεινές, οι οποίες λόγω και της μορφολογίας του εδάφους τους δεν μπορούν να εξομοιωθούν με άλλες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση