HomeΚΡΗΤΗΟ Νότης Μαριάς για το μεταναστευτικό

Ο Νότης Μαριάς για το μεταναστευτικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η πολιτική της μετεγκατάστασης των 160.000 προσφύγων έχει αποτύχει, κύριε Πρωθυπουργέ του Λουξεμβούργου» ανέφερε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 19 Ιανουαρίου, μιλώντας στην συζήτηση για τον απολογισμό της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας.

Ο Νότης Μαριάς τη χαρακτήρισε «μνημείο αποτυχίας», προσθέτοντας ότι με τους χειρισμούς της μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών. Χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, είπε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, βρίσκονται πλέον στα νησιά του Αιγαίου και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας ενώ με το σύστημα της περίφημης μετεγκατάστασης μέχρι το Δεκέμβριο μετακινήθηκαν μόλις 184 άνθρωποι.

Αναφερόμενος στη στάση της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας προς την Τουρκία ο Νότης Μαριάς είπε: «Θωπεύετε την Τουρκία ενώ η τουρκική ηγεσία ενθαρρύνει τα δουλεμπορικά κυκλώματα και δεν έχετε πάρει μέτρα απέναντι σ’ αυτό. Και υπάρχουν καταγγελίες και έχουμε στοιχεία».

Τέλος, στην παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μίλησε για τη νέα Frontex λέγοντας: «Αυτό που κάνετε είναι να δημιουργείτε ένα μηχανισμό που θα έχει δυνατότητα επιχειρησιακής επέμβασης και δράσης, πάνω από τη θέληση και των κρατών και των κυβερνήσεων και αυτό παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και την μετατρέπει αυτόματα σε προτεκτοράτο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση