HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτουρνάρας: Αγνωστο πότε θα γίνει άρση των capital controls

Στουρνάρας: Αγνωστο πότε θα γίνει άρση των capital controls

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση να διατυπώσει πρόβλεψη για το πότε θα αρθούν τα capital controls.

Μάλιστα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας συνέδεσε την άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων με τις εξελίξεις το 2016. Το πιο σημαντικό όπως τόνισε ο ίδιος είναι να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση η οποία θα ανοίξει τον δρόμο για την απευθείας χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τους μηχανισμούς της ΕΚΤ.

Πρώτα η αξιολόγηση του προγράμματος

«Η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα για να επιστρέψει η οικονομία σε ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους» σημείωσε ο κ.Στουρνάρας. .

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι αποφασιστικής σημασίας για τη σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ανέφερε, ενώ σημείωσε «ότι η ελληνική οικονομία εκτιμάται ότι συρρικνώθηκε κατά 0,2% πέρυσι και ότι θα παραμείνει σε ύφεση τουλάχιστον στο πρώτο εξάμηνο του 2016 λόγω της μεταφερόμενης αρνητικής επίδρασης από το 2015».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση