HomeΚΡΗΤΗΤην έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη ζητά ο Δ.Οροπεδίου

Την έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη ζητά ο Δ.Οροπεδίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έγκριση του επιδόματος θέρμανσης στην υψηλότερη ζώνη για τους κατοίκους του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται κάθε χρόνο τους χειμερινούς μήνες ζητά ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Μάλιστα για το θέμα ο κ. Στεφανάκης είχε συνεργασία με το βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη στον οποίο και παρέδωσε όλα τα σχετικά καιρικά στοιχεία-γραφήματα με τις ακριβείς ενδείξεις θερμοκρασιών από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού που βρίσκεται στο δημαρχείο. Στα γραφήματα αναλύονται οι μέσες τιμές θερμοκρασιών ανά μήνα, όπου για 4 μήνες καταγράφονται θερμοκρασίες που βρίσκονται, κατά πολύ κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 10°C.

1

Επίσης αποτυπώνονται οι μέσες τιμές θερμοκρασίας ανά έτος, όπως προέκυψαν από την επεξεργασία των αναλύσεων από το 2007 έως και το 2015. Ο καταγεγραμμένος γενικός μέσος όρος θερμοκρασίας για το οροπέδιο Λασιθίου είναι μόλις 13,2 °C.

Με την μέθοδο αυτή τεκμηριώνονται οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματικές συνθήκες του Οροπεδίου Λασιθίου, επιτάσσουν την επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η συλλογή και επεξεργασία των καιρικών στοιχείων-δεδομένων-γραφήματα, λόγω του επείγοντος του θέματος, έκανε ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης τα οποία και παρέδωσε στον βουλευτή Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση