HomeΣΠΟΡΚαλλονή – Πανθρακικός 2-0

Καλλονή – Πανθρακικός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νίκη από αέρος! Με γκολ από κεφαλιές η Καλλονή επικράτησε 2-0 του Πανθρακικού στο ντέρμπι ουραγών, σημείωσε τη δεύτερη επιτυχία της στο πρωτάθλημα και επέστρεψε σε τροχιά παραμονής.

Η εικόνα του αγώνα

Οι δυο ομάδες είχαν τεράστια ανάγκη τους βαθμούς και μοιραία το παιχνίδι είχε μια… αποκρουστική μορφή. Ρυθμός δεν υπήρχε, τα μαρκαρίσματα ήταν πολλά, όπως και τα λάθη εκατέρωθεν, ενώ ο δυνατός άνεμος επηρέαζε ακόμη και εύκολες μεταβιβάσεις.

Ο Παππάς απέφυγε τις κάρτες, αλλά ήταν μια απόφαση που τον… εξέθεσε δεδομένου ότι όσο κυλούσε ο αγώνας τόσο πιο σκληρό γινόταν το παιχνίδι. Μάλιστα τραυματίστηκε στο γόνατο ο Μπουγαΐδης και αποχώρησε.

Η εν λόγω εξέλιξη επηρέασε την αμυντική λειτουργία του Πανθρακικού, αφού στο κέντρο άμυνας μεταφέρθηκε ο εξαιρετικός Ποτουρίδης και αριστερά μπήκε ο Πεταυράκης.

Η Καλλονή που είχε απειλήσει όλη κι όλη μια φορά στο πρώτο μισό, με κεφαλιά του Κάρλσον στο 39′, βρήκε πεδίο δράσης από τα δεξιά και στο 53′ μετά τη σέντρα του Τσαμπούρη, ο Φαβάλι σκόραρε αφού πρώτα οριζοντιόθηκε.

Ο Ελευθερόπουλος ενήργησε άμεσα, με τη χρησιμοποίηση του Βάλτερ αντί του Μάρτινς, αλλά ο Πανθρακικός απέτυχε όχι μόνο να φτιάξει ευκαιρίες, αλλά και ν’ αναπτυχθεί με συνέπεια.

Είχε μια επιθετικότητα που αποτυπώθηκε στην κατοχή της μπάλας και σε κάποια διαδοχικά κόρνερ, αλλά πέρα από την προσπάθεια του Ντιγκινί στο 74′ δεν βρήκε τον τρόπο ν’ απειλήσει ουσιαστικά, αφού ο Ίγκορ δεν μπήκε ποτέ στο ματς.

Αντίθετα η Καλλονή έβγαλε τόσο τη φάση του Γεωργίου στο 80′ όσο και το γκολ του Αναστασιάδη στο 85′ μετά την ωραία προσπάθεια του Μανούσου και την τελική σέντρα του Σπυρόπουλου. Σκόραρε δηλαδή και νίκησε σ’ ένα ματς χωρίς επιστροφή.

MVP

Ο Λούκας Φαβάλι αποκτήθηκε για να προσφέρει στην Καλλονή δημιουργία και γκολ. Το έκανε από την πρώτη εμφάνισή του κιόλας ανοίγοντας το δρόμο για το 2-0. Εξαιρετικός και ο Γιώργος Μανούσος.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ίγκορ ντε Σόουζα δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον γκολτζή των προηγούμενων ετών. Ο Βραζιλιάνος φορ δεν μπαίνει καν στις φάσεις, αποτέλεσε εύκολη λεία για Βαλιό και Αναστασιάδη.

Σχόλιο

Η Καλλονή αναπνέει ξανά. Το 2-0 επί του προτελευταίου Πανθρακικού τής επιτρέπει να ελπίζει σε ανατροπή του σκηνικού, έστω κι αν καλά δεν έπαιξε. Σε τούτη τη φάση σημασία έχουν οι βαθμοί και τίποτα παραπάνω για την ομάδα του Καραγεωργίου, ο οποίος προσπαθεί να την κρατήσει ζωντανή.

Το ίδιο ισχύει και για την ομάδα της Κομοτηνής, μόνο που χωρίς γκολ δεν πρόκειται να βρει αυτό που θέλει. Λογικό είναι πια ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος να έχει πρόβλημα.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Καλτσάς, Τσαμπούρης, Γεωργίου, Φαβάλι (76′ Σπυρόπουλος), Μανούσος (87′ Ούκα), Κάρλσον (70′ Μάρκοβιτς)

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Μελίσσης, Μπουγαΐδης (46′ Πεταυράκης), Ποτουρίδης, Λαδάκης (78′ Ηλιάδης), Μεχία, Μπαϊκαρά, Μάρτινς (57′ Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ

Διαφήμιση
Διαφήμιση