HomeΚΡΗΤΗΤσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα ημιορεινά, αύριο στην Κρήτη

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα ημιορεινά, αύριο στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα δύσκολο σαββατοκύριακο επιφυλάσσουν για την Κρήτη οι καιρικές συνθήκες, θέτοντας σε επιφυλακή την Περιφέρεια αλλά και τους δήμους, για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επικείμενης κακοκαιρίας, σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι το τσουχτερό κρύο λόγω της σημαντικής πτώσης της θερμοκρασίας, οι χιονοπτώσεις ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές, ο παγετός και οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι που θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερο έντονα στη βόρεια Κρήτη, ενώ θα ξεκινήσουν από τα δυτικά με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Λόγω του παγετού, που ειδικά τις πρωινές ώρες θα είναι ισχυρός, οι οδηγοί που θα κινούνται στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ενώ οι άσκοπες μετακινήσεις καλό θα είναι να αποφεύγονται.

Κατά διαστήματα, το πρωί,  θα εκδηλώνονται ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στις μέγιστες τιμές της τους 8-10 βαθμούς, λόγω και των θυελλωδών βοριάδων, ωστόσο η αίσθηση του κρύου θα είναι περισσότερο έντονη.

Η ψυχρή εισβολή που θα πλήξει την Κρήτη, θα διατηρηθεί έως και τη Δευτέρα, με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει – σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων – πάνω από τους 10 βαθμούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση