HomeΣΠΟΡΠεριφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, ΠΣΑΤ «ενώνουν δυνάμεις» για τον αθλητικό τουρισμό στο νησί

Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, ΠΣΑΤ «ενώνουν δυνάμεις» για τον αθλητικό τουρισμό στο νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διημερίδα Παρασκευή και Σάββατο στο Ηράκλειο

Ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να καταστήσει την Κρήτη προορισμό, να συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με στόχο την ανάπτυξη του νησιού και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Αυτό τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της διημερίδας που διοργανώνουν Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου, και ΠΣΑΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου) με θέμα «Κρήτη,  Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης», και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Galaxy στο Ηράκλειο.

Στην διημερίδα, που είναι ανοιχτοί σε φορείς και πολίτες,  θα συμμετέχουν σημαντικοί ομιλητές από το χώρο του αθλητισμού, της Αυτοδιοίκησης και του τουρισμού.

Στην συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, Νίκος Συριγωνάκης, ο εκπρόσωπος του δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ Αντώνης Παπουτσάκης, απεύθυναν ανοικτό κάλεσμα στην διημερίδα σε φορείς και πολίτες της Κρήτης, τονίζοντας την σημαντικότητα της συνδιοργάνωσης και τα οφέλη που θα προκύψουν στο τόπο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης υπογράμμισε ότι, «η διημερίδα δίνει την ευκαιρία να αναλυθεί και να σχεδιαστεί πως μπορούμε να επιμηκύνουμε την τουριστική μας περίοδο μέσω και του αθλητικού τουρισμού.

Για να έχουμε επιμήκυνση τουριστικής περιόδου πρέπει να οργανώνονται γεγονότα, εκδηλώσεις, μέσα στις πόλεις» και πρόσθεσε: «Το Ηράκλειο έχει αποδείξει ότι μπορεί και οργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα όπως είναι το Run Greece, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το Πανευρωπαϊκό, και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ.

Μέσα από την διημερίδα θα εξειδικεύσουμε την πολιτική μας που θα ακολουθήσουμε για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Το Ηράκλειο, η Κρήτη, βήμα-βήμα, με σταθερότητα, έχει τις προϋποθέσεις να γίνει και αθλητικός προορισμός».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης τόνισε ότι «ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη και να φέρει επιπλέον έσοδα στο τόπο μας. Υπάρχουν οι υποδομές, οι δυνατότητες, απαιτούνται ωστόσο βελτιώσεις, σχεδιασμός, συνεργασίες-συνέργειες όλων των φορέων.

Πιστεύω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τον αθλητικό τουρισμό στη Κρήτη γεγονός που θα ωφελήσει στο ζητούμενο που είναι η επιμήκυνση της περιόδου».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς τόνισε: «Είναι μια πολύ σημαντική διημερίδα για τον αθλητικό τουρισμό. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή προσέγγιση φορέων για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Έχουμε την εμπειρία από μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, μέσα από την διημερίδα θα εκφραστούν σημαντικές απόψεις για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης υπογράμμισε: «Η «βαριά βιομηχανία» του νησιού μας είναι ο τουρισμός. Οι εκλεκτοί ομιλητές θα αναπτύξουν τα επιχειρήματα τους για την στήριξη του αθλητικού τουρισμού στην Κρήτη.

Εύχομαι και ευελπιστώ ότι τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία όλοι οι φορείς θα λάβουν αποφάσεις για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ στην Κρήτη Αντώνης Παπουτσάκης ανέφερε: «Στην διημερίδα θα αναλυθούν και θα απαντηθούν δυο βασικά ερωτήματα, και συγκεκριμένα: Μπορεί η Κρήτη επί 12μηνο να έχει αθλητικό τουρισμό, έχουμε τις υποδομές;

Πρόκειται για μια σημαντική διημερίδα, Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Ηρακλείου και ΠΣΑΤ ενώνουν δυνάμεις για την υποστήριξη και ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στο νησί μας».ΑΦΙΣΑ

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση