HomeΚΡΗΤΗΑπόφαση – Σοκ: Παίρνουν το μοναδικό πυροσβεστικό ασθενοφόρο της Κρήτης

Απόφαση – Σοκ: Παίρνουν το μοναδικό πυροσβεστικό ασθενοφόρο της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σωρεία αντιδράσεων έχει δημιουργήσει η απόφαση του αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος να πάρει από την Κρήτη το μοναδικό – πλήρως επανδρωμένο – ασθενοφόρο που έχει η υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για ένα ασθενοφόρο το οποίο είχε δωριθεί από το ίδρυμα Λάτση για τις ανάγκες του πυροσβεστικού σώματος. Το ασθενοφόρο μετείχε σε όλες τις επιχειρήσεις που λαμβάνονται στην περιφέρεια Κρήτης με την συμβολή του να είναι καίρια. Έδινε τις πρώτες βοήθειες στους πυροσβέστες που είχαν ανάγκη σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως την φωτιά στη Βιάννο, στη Μεσσαρά, στον Χόνδρο Σητείας αλλά και σε αρκετές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων.

Ιδιαίτερα στην Κρήτη, που έχει θρηνήσει πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον, το ασθενοφόρο – όπως επισημαίνουν και οι ίδιοι οι πυροσβέστες – είναι κάτι το αναγκαίο και οι συνέπειες της απομάκρυνσής του από την Κρήτη θα είναι τεράστιες.

«Για μας εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους η απομάκρυνση του πυροσβεστικού ασθενοφόρου για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Εξυπηρετούσε σε αφάνταστο βαθμό η παρουσία του γιατρού με το ασθενοφόρο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις μας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Κρήτης, Απόλλωνας Φραγκιαδάκης.

14 οχήματα έχουν φύγει από την πυροσβεστική τα τελευταία 2 χρόνια

Παράλληλα, ο κ. Φραγκιαδάκης τονίζει στο cretapost ότι η αποξίλωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής στην Κρήτη δεν είναι κάτι καινούργιο. Καθώς  τα τελευταία 2 χρόνια με σχετικές αποφάσεις έχουν φύγει από την Κρήτη 14 πυροσβεστικά οχήματα δυσχαιρένοντας το έργο της υπηρεσίας στο νησί.

Οι ανιδράσεις

Ήδη οι πυροσβέστες της Κρήτης αντιδρούν για την απομάκρυνση του πυροσβεστικού ασθενοφόρου. Ο κ. Φραγκιαδάκης έχει στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς το Αρχηγείο στην Αθήνα αλλά και τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση.

Παράλληλα για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο οι βουλευτές όλης της Κρήτης αλλά και ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση