HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι απάντησε ο A. Τσίπρας όταν τον ρώτησαν γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα

Τι απάντησε ο A. Τσίπρας όταν τον ρώτησαν γιατί να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα «καυτό» ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ στο Νταβός.

«Σε μία εποχή που πολλοί αναρωτιούνται γιατί να επενδύσουν στην Ελλάδα, εξαιτίας των καθυστερήσεων στις επενδύσεις, τι μήνυμα θα τους στέλνατε;», ρωτήθηκε ο Ελληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξη στο Bloomberg.

«Θα καταπλήξουμε τους πάντες»

Ο κ. Τσίπρας απάντησε κάνοντας λόγο για πολύ καλά σημάδια από την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες και για μεγάλες ευκαιρίες που βρίσκονται μπροστά, ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι διαψεύστηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις για ύφεση το 2015. «Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε ότι πολλοί επενδυτές εμπιστεύονται ξανά την Ελλάδα», σημείωσε και τόνισε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, κάτι που- όπως είπε- θα είναι το καλύτερο για την ευρωπαϊκή οικονομία συνολικά.

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα καταπλήξει την παγκόσμια οικονομική κοινότητα», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψή της.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Ο Τσίπρας κάνει νεύμα στους επενδυτές

Και ενώ στην Ελλάδα το ασφαλιστικό και το φορολογικόσκηνικό σχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνουν είναι «εκρηκτικό» κλίμα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο χιονισμένο Νταβός προσπαθεί να κάνει ένα… νεύμα στους επενδυτές, αλλά και να εξασφαλίσει συμμαχίες καθώς όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα, μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση θα είναι αρκετά δύσκολο.

Διαβεβαιώνοντας τους Ευρωπαίους αξιωματουχους και μη ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει μέχρι κεραίας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα θετικό νεύμα ότι θα ολοκληρωθεί δίχως καθυστερήσεις η αξιολόγηση, χωρίς μέτρα που θα διαταράξουν την κοινωνική συνοχή και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Τα κρίσιμα τετ α τετ στο Νταβός

Σήμερα,βλέπει τους Κριστίν Λαγκάρντ (μετά τις κινήσεις του Πολ Τόμσεν στην Ευρώπη και τις διαρροές υ που προκάλεσαν και την αντίδραση της κυβέρνησης δια του Ευκλείδη Τσακαλώτου) και Τζακ Λιου, ενώ νωρίς το πρωί θα συμμετέχει στο ίδιο πάνελ με τον Β.Σόιμπλε.

Τι θα πει στην Κριστίν Λαγκάρντ

Από την κυρία Λαγκάρντ αναμένεται να ζητήσει να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του Ταμείου ως προς την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά και να κατεβάσει τον «πήχη» των απαιτήσεών του για το ασφαλιστικό και να περιορίσει τις διαρροές που δημιουργούν αρνητικό κλίμα για την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας χθες στο Bloomberg, ο κ. Τσίπρας, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «όλοι οι εταίροι θέλουν μία έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωσή της, γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας. Με αυτό τον τρόπο θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψουμε σύντομα στην ανάπτυξη».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση