HomeΚΡΗΤΗΝ. Μαριάς: Θυγατρική της Loufthansa σε ρόλο συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για τα 14 αεροδρόμια

Ν. Μαριάς: Θυγατρική της Loufthansa σε ρόλο συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για τα 14 αεροδρόμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και σε επίπεδο Ευρωβουλής μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 οι αντιδράσεις για τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών εεροδρομίων της Ελλάδας στη γερμανική κρατική εταιρία Fraport. Σχετική παρέμβαση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στην Ολομέλεια του Ε.Κ. στο Στρασβούργο  ενόχλησε σφόδρα –κατά τα φαινόμενα- γερμανό Ευρωβουλευτή, που επιτέθηκε φραστικά εναντίον του.

Mιλώντας για το επεισόδιο σήμερα στο «Ράδιο Κρήτη» ο Νότης Μαριάς είπε: «Αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι σε πάρα πολύ δύσκολη θέση η γερμανική πλευρά, διότι αυτά που συμβαίνουν είναι καραμπινάτες παρανομίες». Ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αναφέρθηκε μάλιστα σε μία ακόμη ύποπτη πτυχή του θέματος, λέγοντας ότι «σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ  που χειρίστηκε την παραχώρηση των 14 Ελληνικών αεροδρομίων, «έτυχε» να είναι θυγατρική της Loufthansa, η οποία Loufthansa έχει το 8,5% της Fraport».

Αναφερόμενος στους λεκτικούς διαξιφισμούς που είχε στην Ευρωβουλή με τον γερμανό Ευρωβουλευτή Βέρνερ Λάνγκεν, ο Νότης Μαριάς εξήγησε ότι «αυτό που συμβαίνει πολιτικά και κοινωνικά στην Ελλάδα με το ξεπούλημα των αεροδρομίων στη Fraport, δηλαδή οι συγκρούσεις που υπήρξαν και στην Κέρκυρα και στα Χανιά, μεταφέρθηκαν σε πολιτικό επίπεδο και στην Ευρωβουλή».

Στη χθεσινή παρέμβασή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής μίλησε στην Ολομέλεια του Ε.Κ. για την παραβίαση των κανόνων Δικαίου της Ε.Ε. περί ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων   στη σύμβαση της Fraport  για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας και ζήτησε να λάβει θέση η Κομισιόν. Το γεγονός ενόχλησε τον γερμανό Ευρωβουλευτή -επειδή ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε σε εταιρία κρατικών γερμανικών συμφερόντων- ο οποίος του επιτέθηκε λεκτικά, επιχειρώντας να του προσάψει «αγώνα κατά της Γερμανίας». Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής απάντησε ότι πρόκειται για «αγώνα ενάντια στον νεοαποικισμό της σημερινής γερμανικής  πολιτικής».

Διαφήμιση
Διαφήμιση