HomeΚΡΗΤΗΕπί τάπητος οι συνέπειες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί

Επί τάπητος οι συνέπειες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί και τις αρνητικές συνέπειες του στον αμπελοοινικό κλάδο, διοργανώνει στις 23 Ιανουαρίου 2016, η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα τα ελληνικά οινοποιία προχωρούν σε πανελλαδική κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωση του προέδρου της ΔΟΝΗ Νίκου Μηλιαράκη, επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τα οινοποιεία της περιοχής, όπως και όλα τα ελληνικά οινοποιεία, έχουν βρεθεί σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο που ήδη παραλύει τη λειτουργία τους μετά την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί. Η κατάσταση ,ως έχει, είναι μη αντιμετωπίσιμη και εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς ένα πιθανό κλείσιμο των οινοποιείων θα επιφέρει ματαίωση του τρυγητού  και θα στερήσει την τοπική οικονομία από πολύτιμους πόρους, διογκώνοντας την ανεργία και απειλώντας περαιτέρω την κοινωνική συνοχή.

Προσφυγή στο ΣτΕ και κινητοποιήσεις

Ο κλάδος ανθίσταται και ήδη έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της νομοθετικής διάταξης, ενώ την προσεχή Δευτέρα 25/1 προχωρεί σε πανελλαδική διαμαρτυρία κλείνοντας τα οινοποιεία. Ενόψει της ημέρας με τα  «Κλειστά Οινοποιεία», η Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και τα οινοποιεία – μέλη της  διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο ευρείες ενημερωτικές συσκέψεις σε 9 μεγάλα  αμπελουργικά διαμερίσματα ,με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και των παραγωγικών φορέων. Η σύσκεψη στην περιοχή μας θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/1 στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ηρακλείου (Λεωφ. 62 Μαρτύρων 146), στις 11:00 π.μ.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση