HomeΚΡΗΤΗΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, αύριο και στο Ηράκλειο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό, αύριο και στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται αύριο Πέμπτη και στο Ηράκλειο για το ασφαλιστικό. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου, έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ θα συμμετάσχει και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται στην Πλατεία Ελευθερίας από τους μηχανικούς και τους άλλους κλάδους του ΕΤΑΑ.

Η προσυγκέντρωση των Μισθωτών Τεχνικών έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σε μακροσκελή του ανακοίνωση το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

«η κυβέρνηση προχωρά σε μια πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των επιτροπών ΄΄σοφών΄΄ και τις ως τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις».

Ειδικά για τους αυτοαπασχολούμενους σημειώνουν:

«Με απλή αριθμητική για το ΤΣΜΕΔΕ (αντίστοιχα και για ΟΑΕΕ):

Νέος μηχανικός κάτω 5ετίας με εισόδημα 1000 € το μήνα, οι εισφορές του θα εκτοξευτούν (από 2070 € το χρόνο) στις 4614 €, έχοντας μείωση 211 € το μήνα.

Άνεργος μηχανικός, νεοεισερχόμενος με μηδενικό εισόδημα, οι εισφορές του θα εκτοξευτούν (από 2071 € το χρόνο) στις 2823 €, δηλαδή τιμωρείται με επιπλέον 63 € το μήνα.

Μηχανικός που έχει συμπληρώσει 10ετία άνω των 35 χρονών, με εισόδημα 1500 € το μήνα, οι εισφορές του θα εκτοξευτούν (από 5076 € το χρόνο) στις 6930 €, έχοντας μείωση 155 € το μήνα.

Μηχανικός ασφαλισμένος πριν από το 1993 με εισόδημα 2000 € το μήνα, οι εισφορές του θα εκτοξευτούν (από 4151 € το χρόνο) στα 9228 €, έχοντας μείωση 423 € το μήνα».

Διαβάστε την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

ΦΩΤΟ: από πρόσφατη κινητοποίηση για το ασφαλιστικό στην Πλατεία Ελευθερίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση