HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία η εσπερίδα της ΟΕΒΕΝΗ για τις ψυχοκοινωνικές αλλαγές, λόγω κρίσης

Με επιτυχία η εσπερίδα της ΟΕΒΕΝΗ για τις ψυχοκοινωνικές αλλαγές, λόγω κρίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα με θέμα «Ψυχοκοινωνικές αλλαγές σε συνθήκες κρίσης», που διοργάνωσε η ΟΕΒΕΝΗ σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό νέων Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Στο πρώτο μέρος της εσπερίδας ο Ψυχολόγος κ. Ραμπαλάκος αναφέρθηκε στις Ψυχοκοινωνικές όψεις των πολιτικών εσωτερικής υποτίμησης και στην εμπειρία της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης της ΟΕΒΕΝΗ (2810 390708).

Στη συνέχεια η Ψυχολόγος – Κοινωνιολόγος, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ν. Ηρακλείου κα Παναγιωτάκη παρουσίασε αφηγήσεις εφήβων με αφορμή την οικονομική κρίση. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η κ. Αθηνά Αρμενάκη, Ψυχολόγος στο Βενιζέλειο Γ.Ν. Ηρακλείου, η οποία κατάφερε να αποδώσει τη θετική πτυχή του νοήματος μέσα σε καταστάσεις κρίσης.

Στη συνέχεια ο κ. Ζαϊμάκης, Κοινωνιολόγος, Καθηγητής τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης μίλησε για τις δημιουργικές αντιστάσεις σε καιρούς κρίσης: τέχνη του δρόμου και το νέο ‘πρεκαριάτ’.

Τέλος η κ. Μαρία Αλατζόλγου, Ψυχολόγος στο Βενιζέλειο Γ.Ν. Ηρακλείου κατέδειξε πως οι ομάδες προσωπικής ανάπτυξης και επικοινωνίας βοηθούν στο να ανταποκριθούμε στην κρίση. Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Λεκάκης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους ομιλητές για τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους και όλους τους συμμετέχοντες για την ενεργητική τους παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση