HomeΚΡΗΤΗΝ. Ανδρουλάκης: «Η απραξία των Ευρωπαίων Ηγετών υπονομεύει το προσφυγικό»

Ν. Ανδρουλάκης: «Η απραξία των Ευρωπαίων Ηγετών υπονομεύει το προσφυγικό»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την ενημέρωση που έκανε η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Μογκερίνι.

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Το δράμα του Συριακού λαού συνεχίζεται με χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εσωτερικούς και εξωτερικούς πρόσφυγες. Χαραμάδα ελπίδας άνοιξε μετά τις συναντήσεις της Βιέννης, όπου καταλήξαμε, με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, σε μία καθαρή διαδικασία επίλυσης.

Όμως, παρά την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, μόλις το προηγούμενο σαββατοκύριακο είχαμε 5 νεκρούς από ασιτία στην πόλη Μανταγια, ενώ το Daesh δολοφόνησε 135 αμάχους και απήγαγε άλλους 400.

Πρέπει να αναλάβουμε έναν πιο ενεργό ρόλο για τη συνεπή εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος για μία ενιαία και ειρηνική Συρία μακριά από τα επικίνδυνα γεω-στρατηγικά σενάρια που επιβουλεύονται χώρες της περιοχής.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης. Είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αποκλιμάκωση, χωρίς ομαλοποίηση στην Συρία.

Είναι επίσης απαραίτητο, οι Ευρωπαίοι Ηγέτες να εφαρμόσουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, ιδιαίτερα αυτή της μετεγκατάστασης και όχι, μετά από κάθε Σύνοδο, γυρνώντας στις χώρες τους, να τις υπονομεύουν με την απραξία τους”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση